Aşağıdaki sisteme ayın 20'sinde geçeceğim. Jumbum üzerinden sıvı soğutmam gelecek sistemi öyle kuracağım. Şu an B550 Tomahawk 5700X3D ve taichi 9070XT kullanıyorum.
Tamam da en yükseği diye 5070 Ti'dan daha mı iyi oluyor? 5070 Ti'ın sahip olduğu teknolojiyi de katmamız lazım özellikle MFG ileride çoğu oyunda olacak. Bu işlerde biraz geleceği de düşünmek gerekiyor.
Bu dediğin maalesef farklı model kartlar için mantıklı değil. 5070 Ti, 9070 XT'den genel olarak daha iyi bir GPU ve soğutmanın GPU için pek faydası yok. Maksimum daha iyi silikon gelir.
Taichi modelinin karşılığı benim gözümde en azından 5070 Ti'da ASUS ya da MSI markalarının orta ya da üst segment modelleridir. Üst seviye bir Taichi varken de ben gidip giriş seviye 5070 Ti almam açıkçası.
Şu teknoloji diye başımızın etini yediğiniz kartın geçen nesilden farkı yok neredeyse. NVIDIA, Apple gibi 3-5 bir şeyi değiştirmiş gibi sunuyor ve biz de afiyetle yiyoruz.
9070 XT Taichi modeli gelmiş geçmiş en üst performansa sahip iki AMD kartından biri, diğeri de Nitro+ Vapor X 7900XTX zaten.
Taichi modelinin karşılığı benim gözümde en azından 5070 Ti'da ASUS ya da MSI markalarının orta ya da üst segment modelleridir. Üst seviye bir Taichi varken de ben gidip giriş seviye 5070 Ti almam açıkçası.
Hiç de yetersiz gibi gözükmüyor. Kaldı ki 7900 XTX'i de besliyordu zaten 2K'da 5700x3D. İki kartın da performanslarının yakın olduğunu düşünürsek 9070 XT'yi beslememesi de saçma olurdu zaten.