AMD'ye de MFG gelse gene berbat olacak, çünkü teknoloji direkt rezalet! Kullanmanın hiçbir anlamı yok.

Alttaki listeden boost frekansına göre silikon kalitelerini az çok anlayabilirsiniz. Hatta şu anda en iyi alınabilecek Gigabyte Gaming OC olsa gerek.

1746800331449.webp

Bunu al bence hem 400W TDP'li hem de ucuz.

Son düzenleyen: Moderatör:
NVIDIA tarafında MFG'ye karşılık AMD tarafında AFMF 2.1 mevcut. Ayrıca 9070XT OC ile demiyorum UV ile 5070 Ti'ı tozunda boğar.

5070 Ti'a UV yapılmıyor mu? Ne kadar marka fanı dolmuş yeşil foruma gidin burası size göre değil. 38k verdiğim kartla RT açmadan oyun oynayacaksam ne anlamı kaldı ki? Çoğu oyunda RT açınca rakibine göre performans farkı açılıyor gayet de doğal AMD RT işine 1 nesil geriden geliyor. Üretkenlik kısmına hiç girmiyorum AMD kartlar o tarafta yerlerde. Demek istediğim konu sahibi 5070 Ti alsın değil anlatmak istediğim X modelinin soğutması ve komponentleri iyi diye muadil üründen farkla daha iyi olacağı anlamına gelmiyor. En iyi model ile en kötü modeller arasında genelde %3 fark oluyor.

Doğru diyorsunuz hocam sıradan kasapta yediğiniz etin tadı ile lüks bir restoranda yediğiniz etin tadı aynıdır. Bu şey gibi oldu biraz yediğimizin bir önemi yok hepsi mideye gidiyor.

Ne alaka mercury alsanda o çipi TSMC üretiyor taichi alsan da TSMC üretiyor. Örnek bile saçma burası iyicene yeşil foruma dönüyor.

5070 Ti'a UV yapılmıyor mu? Ne kadar marka fanı dolmuş yeşil foruma gidin burası size göre değil. 38k verdiğim kartla RT açmadan oyun oynayacaksam ne anlamı kaldı ki? Çoğu oyunda RT açınca rakibine göre performans farkı açılıyor gayet de doğal AMD RT işine 1 nesil geriden geliyor. Üretkenlik kısmına hiç girmiyorum AMD kartlar o tarafta yerlerde. Demek istediğim konu sahibi 5070 Ti alsın değil anlatmak istediğim X modelinin soğutması ve komponentleri iyi diye muadil üründen farkla daha iyi olacağı anlamına gelmiyor. En iyi model ile en kötü modeller arasında genelde %3 fark oluyor.

Ne alaka mercury alsanda o çipi TSMC üretiyor taichi alsan da TSMC üretiyor. Örnek bile saçma burası iyicene yeşil foruma dönüyor.
Arkadaşın donanım bilgisi yok tartışmayın. En pahalı kartları alıp kendini mutlu hissetsin. AMD'deki FG MFG aynı etkiyi veriyor diyen birisiyle tartışılmaz.

Yapılan UV de FPS artıyor mu azalıyor mu baktınız mı? Ayrıca marka fanlığı değil kulaktan dolma bilgilerle konuşuyorsunuz. RT işinde ben üst düzey bir performans sunuyor demedim aşağı kalır bir yanı yok. Yine de giriş seviye ekran kartı alacağıma gider üst düzey kart alırım.

Arkadaşın donanım bilgisi yok tartışmayın. En pahalı kartları alıp kendini mutlu hissetsin. AMD'deki FG MFG aynı etkiyi veriyor diyen birisiyle tartışılmaz.
Evet hocam donanım bilgim 0.

Şu teknoloji diye başımızın etini yediğiniz kartın geçen nesilden farkı yok neredeyse. NVIDIA Apple gibi 3-5 bir şeyi değiştirmiş gibi sunuyor ve biz de afiyetle yiyoruz.
9070 XT taichi modeli gelmiş geçmiş en üst performansa sahip iki AMD kartından biri, diğeri de Nitro+ Vapor X 7900XTX zaten.

Kesinlikle öyle, INNO3D'yi severiz ama taichi gibi bi' hayvan varken de tercih edilesi değil.

Aynen yoktur kesin teknoloji devri tabii teknoloji konuşucaz?

Yapılan UV de FPS artıyor mu azalıyor mu baktınız mı? Ayrıca marka fanlığı değil kulaktan dolma bilgilerle konuşuyorsunuz. RT işinde ben üst düzey bir performans sunuyor demedim aşağı kalır bir yanı yok. Yine de giriş seviye ekran kartı alacağıma gider üst düzey kart alırım.
Uv, clock hızına dokunmadığın sürece performansa bir etki etmiyor keşke tek bir doğru bilgi verseniz artık.

UV, clock hızına dokunmadığın sürece performansa bir etki etmiyor keşke tek bir doğru bilgi verseniz artık.

Yazdıklarımda UV yaparken clock hızına dokunulmuyor gibi bir kelime çıkmadı. AMD kanadında birçok karta UV yaptığında düşük sıcaklıklar alırken daha yüksek performans alıyorsun. Arada bir fanboyluğu bırakıp rakibinizi de araştırın.

Yazdıklarımda UV yaparken clock hızına dokunulmuyor gibi bir kelime çıkmadı. AMD kanadında birçok karta UV yaptığında düşük sıcaklıklar alırken daha yüksek performans alıyorsun. Arada bir fanboyluğu bırakıp rakibinizi de araştırın.
Bütün bunları NVIDIA'da da yapıyorsun zaten 5070 Ti kartı 0.915 de çalıştırıp 400 MHz OC uyguladım. Steel Nomad'da 9070 XT ile aşağı yukarı aynı sonucu alıyorum.

Taichi serisi şu kartı ham yapar haberin olsun.
Taichinin ne yapacağı kimsenin umrunda değil. En iyi model değil, en iyi model olsa bile rakiplerinden 1 2 derece daha soğuk ve 2 3 fps daha fazla alması bir şeyi değiştirmiyor. Burada RTX 5070 Ti ve 9070 XT konuşuluyor ve açıkçası fiyatlar hemen hemen aynı NVDIA tercihim olurdu. Bir tık daha güçlü , daha verimli , driver seçeneği, AI Render iş bakımından daha iyi ve yeni FSR ve yeni DLSS karşılaştırması yapıldı. FSR iyi olsa da DLSS bir tık daha iyiydi. Uzak detay konusunda DA'nın yeni videosunda detaylı incelemesi var.