Makaleler
5
ASRocktan-AM5te-Ryzen-9000-arizasi-iddialarina-yanit.jpg

2025 boyunca Reddit ve forumlarda 100’ün üzerinde Ryzen 9000 arızası raporu birikti. Vaka sayısının büyük bölümü ASRock AM5 anakartlarda görüldü. ASRock ilk aşamada sorunu “bellek uyumluluğu”, kullanıcı hatası ve hatta soketteki yabancı madde gibi gerekçelerle açıkladı. Ancak çok sayıda sistem, kısa süre sorunsuz çalıştıktan sonra tamamen kapanıp bir daha açılmadığını bildirdi. ASRock neyi kabul etti,…

Devamını Oku: ASRock, Ryzen 9000 Arızalarını BIOS Ayarlarına Bağladı: Çözüm Ne?
Kaynak: Techolay

Reddit sub forumlarında her gün en az 2-3 tane bu anakartlara bağlı işlemcilerin yandığını görüyorum. Sahte falan değillerse vakalar çok daha fazla gibi görünüyor. Giga anakart kullanmama rağmen undervolt yapıp boost override'ı kapattım.

Son düzenleme:
Reddit sub forumlarında her gün en az 2-3 tane bu anakartlara bağlı işlemcilerin yandığını görüyorum. Sahte falan değillerse vakalar çok daha fazla gibi görünüyor. Giga anakart kullanmama rağmen undervolt yapıp Boost Override'ı kapattım.

Hocam ben cömert davrandım +200MHz 1.3v SoC 1.36v Vcore verdim. ASRock anakart yoksa sıkıntı da yok bence.

Hocam ben cömert davrandım +200MHz 1.3v SoC 1.36v Vcore verdim. ASRock anakart yoksa sıkıntı da yok bence.
200 MHz verince 20 derece birden ısınıyor doğru dürüst performans artışı da olmuyor. Daha geçen PSU kablosu yanan birisi olarak risk almayacağım. Asus anakartlarda da bu tarz sıkıntılar gördüm.