behramabi

Uzman
Merhaba Techolay ailesi.
Kullandığım anakart: ASRock X670E Pro RS
Bu anakarta soğutuculu Samsung 990 Pro takmayı düşünüyorum, heatsink dedikleri versiyonundan. Halihazırda 1 tane soğutucusuz düz 990 Pro SSD var yanına da bir adet soğutuculu versiyonunu satın alacağım. İki tane PCI-4 slotu var. Birine soğutuculu 990 Pro bitanesine düz 990 Pro takmayı düşünüyorum. Bir sıkıntı çıkarar mı? Anakartıma uyumlu mudur? Anakartımda halihazırda soğutucu var mı varsa gene de soğutuculu versiyonunda almak sıkıntı çıkarır mı?
Almak istediğim SSD: https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-...ci-express-4-0-1-tb-m-2-fiyati,118200072.html

Son düzenleme:
Merhaba Techolay ailesi.
Kullandığım anakart: ASRock X670E Pro RS
Bu anakarta soğutuculu Samsung 990 Pro takmayı düşünüyorum, heatsink dedikleri versiyonundan. Halihazırda 1 tane soğutucusuz düz 990 Pro SSD var yanına da bir adet soğutuculu versiyonunu satın alacağım. İki tane PCI-4 slotu var. Birine soğutuculu 990 Pro bitanesine düz 990 Pro takmayı düşünüyorum. Bir sıkıntı çıkarar mı? Anakartıma uyumlu mudur? Anakartımda halihazırda soğutucu var mı varsa gene de soğutuculu versiyonunda almak sıkıntı çıkarır mı?
Almak istediğim SSD: https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-...ci-express-4-0-1-tb-m-2-fiyati,118200072.html
- Evet, ASRock X670E Pro RS anakartı ile Samsung 990 Pro (soğutuculu versiyon) uyumludur. Anakartınız M.2 PCIe 4.0 slotları ile donatılmış ve bu tür SSD'leri desteklemektedir.

- Anakartınızda M.2 slotlarının üzerinde fabrikadan gelen soğutucular bulunabilir. Bu nedenle, halihazırda bir soğutucu varsa bu durumda soğutuculu 990 Pro SSD'yi eklemek bazı durumlarda ekstra soğutma sağlar, ancak zorunlu değildir.

- İki SSD’yi de kullanmak için:
1. Anakarta güç ve veri bağlantılarını düzgün şekilde bağlayın.
2. Bir SSD’ye zaten soğutucu takılıysa, diğerinin uyumlu şekilde takılmasına yine de izin verilir. Ancak SSD'lerin arasında mesafe olduğundan emin olun.
3. BIOS veya UEFI ayarlarınızı kontrol ederek SSD'nin tanındığından emin olun.

- Son olarak, bu iki SSD'nin beraber çalışmasının herhangi bir sorun yaratmayacağı söylenebilir. Eğer ısı yönetimi ile ilgili endişeleriniz varsa, sistemin genel soğutma kapasitesini göz önünde bulundurun.