Ne olsun?

Değişirse zaten farklı oyun olur. Saçmaladınız iyice.

Ne demek ne olsun? Ne alaka? Saçmalayan şu an sizsiniz. İki durumda neler olacağını anlattım, siz üstüne saçmaladınız :D. Remake ile Remastered'ın ayrımını araştırırsanız sevinirim lütfen. Anlamadan yorum yapmanız hoş değil. Remake ise zaten değişir, Remastered ise değişmez. Bu kadar basit, saçmalamanın lüzmu yok.

@Isenea Dieur Has, Sen gösterimi izledin mi ya?
1 dakikalık video izleyip yok şöyle olsaydı böyle olsaydı...
İlk oyunu oynadın mı? Hiç Assasins Creed oynadın mı?

Gösterimi bi' izle, ondan sonra bir şeyler biliyormuş gibi yorum yap.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Isenea Dieur Has, sen gösterimi izledin mi ya?
1 dakikalık video izleyip yok şöyle olsaydı böyle olsaydı...
İlk oyunu oynadın mı? Hiç Assassin's Creed oynadın mı?
Oyunun çıkışında oynamaya yaşın yetiyor muydu?

Gösterimi bi' izle, ondan sonra bir şeyler biliyormuş gibi yorum yap.

Tartışacaksanız medenice tartışalım, saman adam safsatasına başvurarak konuyu dağıtmayın. Gösterimi de izledim, videoyu da izledim, oyunlarını da oynadım, tüm içeriklerini de tükettim. Önce yorumlarıma yanıt verin, geçitşirmeyin. Muhtemelen içerikler konusunda sizden daha fazla bilgi sahibiyimdir ama bunu etrafta satma gibi bir gayem yok. Yeri geldiğinde fikrimi belirtir geçerim; karşıt fikirlere ve olası tahminlere de açığım. Sizin gibi saçmaladığımı görünce mutlu oluyorum.

"Yok sen şunu yaptın mı da, yok izleyip böyle möyle olmasıymışmış da, ilk oyunu oynadın mı da, gösterimi izleyip öyle yorum yap da" falan da filan da. Geçin bu saçmalıkları. Efendi gibi fikirlerinizi dile getirin, getirmeyecekseniz de tartışmanın hiçbir lüzmu yok.

Son düzenleme:
Güldüğüm şu mesajını iliştireyim öncelikle.
Muhtemelen içerikler konusunda sizden daha fazla bilgi sahibiyimdir ama bunu etrafta satma gibi bir gayem yok.
:rofl:

@Isenea Dieur Has, Oyuna sahip olduğunu ve oynadığını düşünmüyorum.
Gel tartışalım.

Orijinal oyuna grafik ve doku modu kurulmuş gibi hissettirdi bana. Oyunun iskeleti değişmediği sürece (ki değiştirilmesi çok zor) bu Remake değil en fazla Remastered'dır.
Sadece konudaki 1 dakikalık kısmı izlemişsin ki, bu yorumu yapabiliyorsun. Gösterimi izleseydin;

Orijinal oyunun üzerine sadece cila çekilip çözünürlüğü artırılmamış; oyunun Unreal Engine 5 motoruyla tamamen baştan inşa edilmiş olduğunu bilirdin.
Gemi savaşlarında birçok yenilik var, yeni mühimmat dahil.

Crouch (eğilme) ilk defa Unity ile gelmişti, onu da dahil ettiler, Stealth için önemli bir özellik.
Origins'ten sonra çok kullandım tüm oyunlarında.
ASC Odyssey'le birlikte gelen gemiye yetenek sağlayan subaylar da eklenmiş.

Çevre etkileşimi, hava değişimi etkileşimleri...
Daha ne olsun?

Yani senin gibi BİLGİLİ üst düzey bir insanın REMAKE diyebilmesi için ne gerekiyor? Sen de yaz da görelim.

Odyssey'den sonra doğru düzgün bir ASC oyunu çıkmadı. Valhalla ve Shadows bana göre iyi oyunlar değiller.

En son 2016'da oynamışım.
Black Flag ASC serisinde harika bir oyundur. Yıllardır oynamak istiyordum, Remastered olacağını duyunca bekledim.
İstediğim tam olarak da yeni nesil bir Black Flag idi.
Ubisoft bunu şu anda başarmış gibi görünüyor, tabi bunu oynayınca göreceğiz.

Zira BF6 beklentimiz de fazlasıyla yüksekti.
FOS çıktı.

1776974395240.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
@NookumPie, Sonunda üç mesaj sonra saman adam safsatasını bırakıp, eli yüzü düzgün bir yanıt vermeyi başarabilmişsin. Seni tebrik ettikten sonra, üslubumu bozmadan, ancak üslubumu senin seviyene indirip öyle yanıt vereceğimi, sana karşı tamamen saygımın bittiğini yazmak isterim.

@Isenea Dieur Has, Oyuna sahip olduğunu ve oynadığını düşünmüyorum.

Şu mesajından başlayalım; Oynadığım oyunları ne sana karşı ne de dışarıya karşı kanıtlama yükümlülüğüm bulunuyor. Oyunu oynayıp oynamadığımı düşünmen, gerçekten umurumda değil. O yüzden de o konuyu bir geçeceksin güzelce.

Sadece konudaki 1 dakikalık kısmı izlemişsin ki, bu yorumu yapabiliyorsun. Gösterimi izleseydin;

Orijinal oyunun üzerine sadece cila çekilip çözünürlüğü artırılmamış; oyunun Unreal Engine 5 motoruyla tamamen baştan inşa edilmiş olduğunu bilirdin.
Gemi savaşlarında birçok yenilik var, yeni mühimmat dahil.

Crouch (eğilme) ilk defa Unity ile gelmişti, onu da dahil ettiler, Stealth için önemli bir özellik.
Origins'ten sonra çok kullandım tüm oyunlarında.
ASC Odyssey'le birlikte gelen gemiye yetenek sağlayan subaylar da eklenmiş.

Çevre etkileşimi, hava değişimi etkileşimleri...
Daha ne olsun?

Yani senin gibi BİLGİLİ üst düzey bir insanın REMAKE diyebilmesi için ne gerekiyor? Sen de yaz da görelim.

Odyssey'den sonra doğru düzgün bir ASC oyunu çıkmadı. Valhalla ve Shadows bana göre iyi oyunlar değiller.

İlk başta yaptığım yorumu anlamadan okumuşsun, kendince yanıtlamışsın ve ne dediğimi idrak edemeden uzun uzadıya oyunun geliştirilme süreciyle alakalı yorumlar yapmışsın, sormamama rağmen kendi oyun deneyimlerinden bahsetmişsin ve oyununun, eskisiyle olan farklarını anlatmışsın.

İlk olarak bunları sormadım, açıklamanı senden istemedim, ihtiyaç da duymadım. Tüm bu açıklamaları yapman güzel de bana ne? Ben en baştaki yorumumda da belirttim; "Eğer bu oyun bir Remastered ise grafikleri yenilenir ve hayat kalitesi iyileştirmeleri yapılarak yeniden satarlar" dedim. "Eğer Remake ise zaten oyunun tüm mekaniklerini baştan ele alarak yeniden satarlar" dedim. Okuduğunun neyini anlamadın da uzun uzun saçma sapan bir açıklama yapma ihtiyacı hissettin?

Sen, "Sen çok bilgili bir insansın üst düzeysin" gibi kinayeli mesajlarınla beni eziklemiş veyahut tartışmayı kazanmış olmuyorsun. Kaç mesajdır saman adam safsatasını bırak ve mesajlarımı oku, ondan sonra yanıt ver dedim ama senin yaptığın şey sadece üstteki mesajlarımı cımbızlayarak "komiklik" yapman oldu. Ve okuduklarını anlamayıp, alakasız şeyler anlatarak kendini küçük duruma düşürüyorsun ve bunları devam ettirerek sadece kendini komik duruma düşürdün, keşke yapmasaydın.

Zira BF6 beklentimiz de fazlasıyla yüksekti.
FOS çıktı.

Oynamadım, bir beklentim de olmadı. Dolayısıyla bir fikrim yok Battlefield 6 hakkında. Oynayanlar iyi olduğunu söylüyor, oynadığım zaman yeri geldiğinde deneyimlerimi paylaşırım. İyi Sosyal'ler.

@Isenea Dieur Has, Öncelikle "saman adam" safsatasının ne olduğunu bir Google'la istersen; zira ben senin argümanını çarpıtmadım, doğrudan hiçbir şey bilmediğini söyledim.
"Oyunun iskeleti değişmediği sürece Remake değildir" diyen sensin. Oyunun motoru yani senin deyiminle iskeleti Unreal Engine 5'e taşınmış, kod yapısı baştan yazılmış ve seriye yıllar sonra gelen mekanikler (Crouch, subay sistemi vb.) içine sıfırdan yedirilmiş.
Bunlar "doku moduyla" veya "cila çekerek" yapılacak şeyler değil; ciddi bir geliştirme süreci ve kodlama gerektiren "Remake" unsurlarıdır.
Ama senin için "iskelet" herhalde ana menü tasarımı falan, o yüzden anlamaman normal.

Gelelim "Bana ne, ben sormadım" savunmana... Burası bir forum. Sen ortaya "Bu Remastered'dır ya da moddur ya" gibi bir iddia atarsan, daha bilgili biri gelir o yanlışını düzeltir.

Hala nasıl olması gerektiğiyle alakalı tek kelime etmedin, fikrin de yok.
Senin "Remake" diyebilmen için muhtemelen oyunun türünün değişip yarış oyunu falan olması gerekiyor.

Orijinal oyuna grafik ve doku modu kurulmuş gibi hissettirdi bana. Oyunun iskeleti değişmediği sürece (ki değiştirilmesi çok zor) bu remake değil en fazla Remastered'dır. Çok sevgili Ubisoft her zaman olduğu gibi isimlendirmeyi bile becerememişler.

Gameplay yok zaten videoda. Görsel tanıtım var, e orijinal oyunun grafiklerinin çağdaş halinin lanse ediliyor olmasından daha doğal ne var. Gameplay trailer gelir o zaman bu yorumlarınız mantıklı olur fakat şu an oyunun gameplayi hakkında hiçbir veri içermiyor video.

Gameplay yok zaten videoda. Görsel tanıtım var, e orijinal oyunun grafiklerinin çağdaş halinin lanse ediliyor olmasından daha doğal ne var. Gameplay trailer gelir o zaman bu yorumlarınız mantıklı olur fakat şu an oyunun gameplayi hakkında hiçbir veri içermiyor video.

Gösterimde mevcut, baştan yapılmış her şey ve harika görünüyor.

Gösterimde mevcut, baştan yapılmış her şey ve harika görünüyor.

Enteresan bir parry sistemi var. Umarım keyifli bir yapım olur. Biz Nintendo Switch'den OG Black Flag devam ama.

Combatı pek de önemli değil, Stealth mekanikleri çıktığı sene için bile çok kütüktü eski motorun. Çok iyi cilalanması gerekiyor.

Enteresan bir parry sistemi var. Umarım keyifli bir yapım olur. Biz Nintendo Switch'den OG Black Flag devam ama.

Combatı pek de önemli değil, Stealth mekanikleri çıktığı sene için bile çok kütüktü eski motorun. Çok iyi cilalanması gerekiyor.
Yenilenmiş bir parry sistemi gelmiş evet.
Oynayınca göreceğiz her şeyi. Umarım harika bir çıkış olur.
Zira yıllardır oynamayı bekliyorum.