Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Skylex

Uzman
AC4'e girmek istediğimde oyun açılmadı. Gamepadle 1-2 saat oynamıştım sonra oyun çöktü tekrar girmek istediğimde oyun açılmadı. Ben sorunun kurduğum Türkçe yamadan olduğunu düşünmüştüm ama gamepadi çıkarınca oyun açıldı ve çökmedi ama ne zaman gamepad bağlasam oyun açılmıyor. Diğer oyunlarda denediğimde böyle bir sorun yaşamıyorum. Ekran kartı sürücülerini de yeni güncelledim. (ucuz joystickler denediğimde sorun olmuyor) gamepad: GameSir Nova Lite.

Çözüm
Ucuz kollarda genelde Xinput desteği olmaz. GameSir Nova Lite ile mod seçimi varsa Dinput seçip deneyebilirsiniz. Muhtemelen oyun Xinput için ayarlı değil. Ya da DirectX güncelleyip deneyebilirsiniz.
Windows açıldığında otomatik olarak Windows Güvenliğin'den crack olan .dll dosyasını siliyor olmalı. Windows Güvenliğinden ilgili dosyaya ''bu cihazda izin ver'' seçeneğini ayarlayın sorun çözülecektir. Crack oyunla ilgili bilgisayarında yaşayacağın herhangi bir sorun hakkında sorumluluk almıyorum.

Windows açıldığında otomatik olarak Windows güvenliğin'den crack olan .dll dosyasını siliyor olmalı. Windows güvenliğinden ilgili dosyaya "bu cihazda izin ver" seçeneğini ayarlayın sorun çözülecektir. Crack oyunla ilgili bilgisayarında yaşayacağın herhangi bir sorun hakkında sorumluluk almıyorum.

Windows Defender'i kapatıp defalarca yeniden kurdum. İlk kurduğum gibi 1 2 saat bile oynatmıyor, gamepad takılıyken hiç açılmıyor. Başka bir öneriniz var mıdır acaba?

Ucuz kollarda genelde Xinput desteği olmaz. GameSir Nova Lite ile mod seçimi varsa Dinput seçip deneyebilirsiniz. Muhtemelen oyun Xinput için ayarlı değil. Ya da DirectX güncelleyip deneyebilirsiniz.

Çözüm
Ucuz kollarda genelde Xinput desteği olmaz. GameSir Nova Lite ile mod seçimi varsa dinput seçip deneyebilirsiniz. Muhtemelen oyun Xinput için ayarlı değil. Ya da DirectX güncelleyip deneyebilirsiniz.

Hocam mod seçimi var ama Xinput dinput ne pek bilmiyorum mod tuşu + X e basınca PC'ye bağlanabiliyorum toplam 4 modu var, Nintendo, Android, PC ve DS4 ama Xinput dinput nedir nasıl geçiş yapılır bilmiyorum açıkçası. DirectX indirme aracını da kullanmıştım hatta başka bir konuda bir DLL dosyasını silip tekrar yükleyin deniyordu onu da uyguladım ama çözüm olmadı.

Şimdi diğer AC oyunlarında da denedim, AC3 dışında ya kapanıyor ya da gamepadi algılamıyor, çok garip bir durum (AC 2 orijinal)
Umarım diğer oyunlarda böyle bir problem olmaz yoksa Nova Lite aldığıma çok üzüleceğim.