Detaylar
Kim cevapladı?Winner 68
Üstün
2-Brotherhood-Revelations hariç belli bir sırası yok.Merhaba, böyle bir fotoğraf buldum fakat bu eski yeni oyunların çıkışı da eklenirse sıralama nasıl oluyor acaba?
Eki Görüntüle 274232
Önerim Odyssey, Valhalla ve 4 Resync.
SadeceEfe 28
Üstün
Hocam, benim isteğim eski yılları anlatan oyundan yeni yıla göre gitmek istiyorum.2-Brotherhood-Revelations hariç belli bir sırası yok.
Önerim Odyssey, Valhalla ve 4 Resync.
Winner 68
Üstün
Hocam eski oyunlarda sorun yaşarsınız. Çıkış sırasına göre oynamak daha mantıklı.Hocam, benim isteğim eski yılları anlatan oyundan yeni yıla göre gitmek istiyorum.
SadeceEfe 28
Üstün
Hocam, ne sorun yaşayacağım ki?Hocam eski oyunlarda sorun yaşarsınız. Çıkış sırasına göre oynamak daha mantıklı.
Winner 68
Üstün
Eskilik sorunu hocam. AC Origins'den Syndicate'e geçtiğiniz an oyun eski geliyor.
SadeceEfe 28
Üstün
Hocam, ben bu yola baş koydum; hepsini bitireceğim. Siz biliyorsanız, söyleyin lütfen.Eskilik sorunu hocam. AC Origins'den Syndicate'e geçtiğiniz an oyun eski geliyor.
Assassin's Creed Odyssey > Origins > Mirage > Valhalla > I > II > Brotherhood > Revelations > Shadows > IV: Black Flag > Rogue > III > Unity > SyndicateKronolojik sırasıyla oynayabilirsiniz. Kronolojik sırayla en eskiden en yeniye bu şekilde olması gerekiyor diye hatırlıyorum.
Serinin temelinde iki tür hikaye var: "Modern zaman hikayesi" ve "Geçmiş zaman hikayesi".
Oyunlarda geçmiş zaman hikayeleri her zaman daha ağır basıyor, ağırlıklı olarak oyunların konu aldığı tarihî dönemde takılıyorsunuz.
Modern zaman hikayesi ise genel hikaye ve evreni destekleyen arka plan unsuru niteliğinde daha çok.
Seride modern zaman hikayesi açısından bağlantılı, birbirinin devamı olan oyunlar: Desmond hikayesi için, 1 -> 2 -> Brotherhood -> Revelations -> 3.
Ayrıca Resynced olmayan 4'te 3'e doğrudan göndermeler var, o açıdan 3'ün devamı niteliğinde.
Layla hikayesi için ise Origins -> Odyssey -> Valhalla diye.
Bu oyunlarda (4 hariç) geçmiş zaman hikayelerini, modern zamanda tek bir karakter (Desmond) üzerinden oynuyorsunuz.
Arada bir geçmiş zaman hikayeleri modern zaman hikayesiyle bölünerek ilerletiliyor (3 hariç oynama zevkinizi o kadar baltalamıyor bana kalırsa).
Geçmiş zaman hikayesi açısından bağlantılı olan oyunlar: 2 -> Brotherhood -> Revelations.
Bu üç oyun "Ezio üçlemesi" olarak geçiyor. Oyunlar birbirinin doğrudan devamı niteliğinde ve serinin efsane ana karakterlerinden Ezio'yu konu alıyor.
Seride bunların dışındaki oyunları hangi sırayla oynayıp - oynamadığınız fark etmez. Bunlar dışındaki oyunlar arasında sağlam bağlantılar yok, birinden diğerine eksiklik hissetmezsiniz.
O yüzden kronolojik sırayı yazmaya üşendim ama siz uğraşmak isterseniz "Assassin's Creed Chronological Order" diye arattığınızda tonla yabancı kaynak çıkar.
Hangi oyunun ilginizi çekip çekmediğine göre çıkış sırasına göre gitmeniz daha mantıklı. O açıdan sıralama şöyle:
Yan oyunlar Liberation ve Chronicles üçlemesi de aynı şekilde, oynamadan geçebilirsiniz (eğer isterseniz).
Oyunlarda geçmiş zaman hikayeleri her zaman daha ağır basıyor, ağırlıklı olarak oyunların konu aldığı tarihî dönemde takılıyorsunuz.
Modern zaman hikayesi ise genel hikaye ve evreni destekleyen arka plan unsuru niteliğinde daha çok.
Seride modern zaman hikayesi açısından bağlantılı, birbirinin devamı olan oyunlar: Desmond hikayesi için, 1 -> 2 -> Brotherhood -> Revelations -> 3.
Ayrıca Resynced olmayan 4'te 3'e doğrudan göndermeler var, o açıdan 3'ün devamı niteliğinde.
Layla hikayesi için ise Origins -> Odyssey -> Valhalla diye.
Bu oyunlarda (4 hariç) geçmiş zaman hikayelerini, modern zamanda tek bir karakter (Desmond) üzerinden oynuyorsunuz.
Arada bir geçmiş zaman hikayeleri modern zaman hikayesiyle bölünerek ilerletiliyor (3 hariç oynama zevkinizi o kadar baltalamıyor bana kalırsa).
Geçmiş zaman hikayesi açısından bağlantılı olan oyunlar: 2 -> Brotherhood -> Revelations.
Bu üç oyun "Ezio üçlemesi" olarak geçiyor. Oyunlar birbirinin doğrudan devamı niteliğinde ve serinin efsane ana karakterlerinden Ezio'yu konu alıyor.
Seride bunların dışındaki oyunları hangi sırayla oynayıp - oynamadığınız fark etmez. Bunlar dışındaki oyunlar arasında sağlam bağlantılar yok, birinden diğerine eksiklik hissetmezsiniz.
Bundan kastınız "kronolojik" olarak gitmek sanırım ama mantıksız olur. Çünkü oyunlar yapılırken kronolojik olarak değil, çıkış sırasına göre yazılıyor ve geliştiriliyor. Oynanışlar arasında da farklılıklar oluyor.Hocam, eski yılları anlatan oyundan yeni yıla göre gitmek istiyorum.
O yüzden kronolojik sırayı yazmaya üşendim ama siz uğraşmak isterseniz "Assassin's Creed Chronological Order" diye arattığınızda tonla yabancı kaynak çıkar.
Hangi oyunun ilginizi çekip çekmediğine göre çıkış sırasına göre gitmeniz daha mantıklı. O açıdan sıralama şöyle:
Mirage bence seride tam "olmasa da olur" denecek bi' oyun. O yüzden oynamayarak pek bi' şey kaybetmezsiniz, Valhalla'nın asıl (yani oynanan) ana karakteri olmasa da hikayede ana karakter niteliğinde olan bi' karakteri konu alıyor.AC 1 -> AC 2 -> AC Brotherhood -> AC Revelations -> AC 3 -> AC 4 -> Unity (veya önce Rogue) -> Rogue (veya önce Unity) -> Syndicate -> Origins -> Odyssey -> Valhalla -> Mirage -> Shadows.
Yan oyunlar Liberation ve Chronicles üçlemesi de aynı şekilde, oynamadan geçebilirsiniz (eğer isterseniz).
Son düzenleme: