Assembly ile Call of Duty benzeri bir oyun yapılabilir mi?

Makine dili ile de oyun yaparsın ama baya karmaşık olur. Yani yüksek seviye programlama dilleri varken neden düşük seviye karmaşık dilleri tercih ediyorsunuz?

Ne kadar az level ortamsa oyun o kadar optimize olmaz mı? (sadece assembly'dan bahsetmiyorum)
Olmaz. En azından fark çok olmaz. Oyunlar GPU ağırlıklıdır ve darboğazları da GPU'ya bağlıdır. ASM kullanmanın pek anlamı yok. Simülasyon oyunlarında çok performans artışları getirebilir Cities Skylines gibi olsa aslında onun haricinde değmez.

Python kullanmamak dil optimizasyonu için gayet yeterli bence.
Çok rezalet bir dil. 3.11'de yazdığın kodun 3.12'de kullanamadığın zamanlar oluyor. Bir de çift katmanlı(ben öyle diyorum) yorunlama performansını alaşağı ediyor. Kodun anlık olarak yorumlanması ve makine koduna çevrilmesi gerekiyor.

VM temelli (C# veya Java) programlama dillerinde derleme önceden yapılır, program çalışırken bilgisayardaki VM için kodlanmış kodu işlemci mimarisine uyarlar. Performans daha yüksektir ve cross platform/güvenlik avantajları da korunur.

.NET süper cross platformdur , wpf tarzı programlar linuxde çok iyi çalışıyor(!) .NET pek güvenlide değil aslında. Tek web tarafını seviyorum backendini ve Blazor'u.

Powershell kurup çalıştırabiliyorsun Linux'a. Bence yeterli.
Kesinlikle, wine var nede olsa, her yere cross platform etiketi yapıştırak.

Çok basit düşünüyorsun.Böyle şeyler seni etkilemese bile bu muhasebe, e-fatura, kep gibi programları çok etkileyen bir faktör ve ondan Windows kullanılıyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…