Python kullanmamak dil optimizasyonu için gayet yeterli bence.Oyunu optimize etmek açısından dil en son yerlerde geliyor.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Aralık 2023
- Makaleler
- 24
Python kullanmamak çoğu şey için yeterli zatenPython kullanmamak dil optimizasyonu için gayet yeterli bence.![]()
Hulk?
- Makaleler
- 3
Olmaz. En azından fark çok olmaz. Oyunlar GPU ağırlıklıdır ve darboğazları da GPU'ya bağlıdır. ASM kullanmanın pek anlamı yok. Simülasyon oyunlarında çok performans artışları getirebilir Cities Skylines gibi olsa aslında onun haricinde değmez.Ne kadar az level ortamsa oyun o kadar optimize olmaz mı? (sadece assembly'dan bahsetmiyorum)
Çok rezalet bir dil. 3.11'de yazdığın kodun 3.12'de kullanamadığın zamanlar oluyor. Bir de çift katmanlı(ben öyle diyorum) yorunlama performansını alaşağı ediyor. Kodun anlık olarak yorumlanması ve makine koduna çevrilmesi gerekiyor.Python kullanmamak dil optimizasyonu için gayet yeterli bence.![]()
VM temelli (C# veya Java) programlama dillerinde derleme önceden yapılır, program çalışırken bilgisayardaki VM için kodlanmış kodu işlemci mimarisine uyarlar. Performans daha yüksektir ve cross platform/güvenlik avantajları da korunur.
.NET süper cross platformdur , wpf tarzı programlar linuxde çok iyi çalışıyor(!) .NET pek güvenlide değil aslında. Tek web tarafını seviyorum backendini ve Blazor'u.Olmaz. En azından fark çok olmaz. Oyunlar GPU ağırlıklıdır ve darboğazları da GPU'ya bağlıdır. ASM kullanmanın pek anlamı yok. Simülasyon oyunlarında çok performans artışları getirebilir Cities Skylines gibi olsa aslında onun haricinde değmez.
Çok rezalet bir dil. 3.11'de yazdığın kodun 3.12'de kullanamadığın zamanlar oluyor. Bir de çift katmanlı(ben öyle diyorum) yorunlama performansını alaşağı ediyor. Kodun anlık olarak yorumlanması ve makine koduna çevrilmesi gerekiyor.
VM temelli (C# veya Java) programlama dillerinde derleme önceden yapılır, program çalışırken bilgisayardaki VM için kodlanmış kodu işlemci mimarisine uyarlar. Performans daha yüksektir ve cross platform/güvenlik avantajları da korunur.
- Makaleler
- 3
Powershell kurup çalıştırabiliyorsun Linux'a. Bence yeterli..NET süper cross platformdur , wpf tarzı programlar linuxde çok iyi çalışıyor(!) .NET pek güvenlide değil aslında. Tek web tarafını seviyorum backendini ve Blazor'u.
Kesinlikle, wine var nede olsa, her yere cross platform etiketi yapıştırak.Powershell kurup çalıştırabiliyorsun Linux'a. Bence yeterli.
Çok basit düşünüyorsun.Böyle şeyler seni etkilemese bile bu muhasebe, e-fatura, kep gibi programları çok etkileyen bir faktör ve ondan Windows kullanılıyor.
Son düzenleme:
- Makaleler
- 24
Yeni konular
-
-
-
R7 7435HS & RTX 4050 sistemde Battlefield 6'da kasma sorunları
- cemkaraca
-
-
BIOS güncellemesi sonrası EXPO profili ilk açılıştan sonra boot etmiyor