Detaylar
Kim cevapladı?Assembly ile yazılan programların çok verimli çalıştığını duymuştum. Başlıktaki gibi Assembly ile 3D bir oyun yapılabilir mi?
Son derece düşük seviyeli, eski platformlara yönelik geliştirmeler için kullanılır. Karmaşıklığı ve platforma özgü yapısı nedeniyle modern oyun geliştirmede yaygın olarak kullanılmaz.
AhmetUsta
Uzman
Nadir olarak kullanılabilir mi pekiSon derece düşük seviyeli, eski platformlara yönelik geliştirmeler için kullanılır. Karmaşıklığı ve platforma özgü yapısı nedeniyle modern oyun geliştirmede yaygın olarak kullanılmaz.
Kullanırsın da iyice araştırmak lazım hocam. Bakındığım kadarıyla AAA oyun yapılmıyor.
- Makaleler
- 7
Hayır. Assembly ile işlemcilere yönelik programlama yaparsın. Assembler ile oyun yapmak için önce bu ortam için bir işletim sistemi yaratman gerekir.
Buyur işin karmaşıklığını gör.
Daha high-level ortamlarda oyun geliştirirsin. Unreal Engine'e bak.
AhmetUsta
Uzman
Hayır. Assembly ile işlemcilere yönelik programlama yaparsın. Assembler ile oyun yapmak için önce bu ortam için bir işletim sistemi yaratman gerekir.
Ne kadar az level ortamsa oyun o kadar optimize olmaz mı? (sadece assembly'dan bahsetmiyorum)
Iyi bari yanlış bilgilendirmeden ban yemeyeceğim.
Assembly yerine C/C++ veya Rust kullanmanı öneririm. Yeni nesil derleyiciler aklına gelebilecekten daha iyi optimizasyonlar yapabiliyor. Hem kodun da assembly'den daha okunaklı ve performanslı olabilir. Hem de her işlemci için aynı oyunu çok kez yazmana gerek kalmayacağı için oyun daha taşınabilir olur. Ve rahatlıkla bir sürü kütüphane kullanabilirsiniz.
- Makaleler
- 7
Olur da dostum işletim sistemi programlamak istiyor musun?Ne kadar az level ortamsa oyun o kadar optimize olmaz mı? (sadece assembly'dan bahsetmiyorum)
İnsanların 20 yıl önce sorduğu soruları soruyorsun şu anda. Doğru düzgün yolları açıklanmış bu işlerin. O yollardan ilerle.
- Makaleler
- 24
Oyunu optimize etmek açısından dil en son yerlerde geliyor. Optimize oyun yapacaksan abidik gubidik dil seçimi yerine asset modellerinde, render sistemini ve yazdığın algoritmayı geliştir. C++ gayet optimize bir dil düzgün kullanıldığında. Memory safety yapacak kadar becerikli değilsen mecbur öğreneceksin, ya da amele işi Rust kullanacaksın.Ne kadar az level ortamsa oyun o kadar optimize olmaz mı? (sadece assembly'dan bahsetmiyorum)
Yeni konular
-
-
-
TLOU Left Behind ile Part 2 aynı anda oynanır mı?
- leeEVERETT
-
-
-
-