Genis aci astrofotografciligina mi, derin uzay fotografciligina mi ya da gezegen fotografciligina mi baslamak istiyorsunuz?
Teleskop olmadan derin uzay ve gezegen fotoğrafçılığı yapamaz. Ayrıca o konular derin bilgiler gerektiriyor.

Öncelikle astrofotoğrafçılık yapacaksan mümkün olduğunca ışık kirliliğinin az olduğu, şehirden uzak bölgeler bulman gerekiyor. Şehir ışıklarının içinde yıldızları fotoğraflayamazsın.

Telefonun kendi kamerasıyla çekim yapmanı önermem. Ya Pixel Kamera ya da daha profesyonel çekimler için DeepSkyCamera isimli kamera uygulamasını öneririm.

Bu uygulamayı kullanabilmek için cihazda Camera2 API'nin etkinleştirilmiş olması gerekiyor. Günümüzde etkin olmayan cihaz yok zaten...

@LazJedi sakin. O sorulari sormamin nedeni konu sahibine direkt oneri yapmak degil sadece amacini anlamakti :D

Derin bilgi gerektiren fotografcilik turleri icin tak diye oneri yapmadim. Daha oneri yok, ortada hicbir sey yok. Niye tuhaf bicimde araya girdiniz anlamadim, konunun akisina gore kendimce oneri verecektim zaten.

Son düzenleme:
Genis aci astrofotografciligina mi, derin uzay fotografciligina mi ya da gezegen fotografciligina mi baslamak istiyorsunuz? İlk once amacinizi anlayalim.

Saçma bir şekilde mesajlarınızın bildirimi gelmemiş, kusura bakmayın. Amacım klasik yıldız çekimi gibi şeyler. Dün bir arkadaşın konusunda bir sürü fotoğraf atıldı, oradan etkilendim ve başlamak istiyorum diyebilirim. Konu:

@DarthGorsoy

Teleskop olmadan derin uzay ve gezegen fotoğrafçılığı yapamaz. Ayrıca o konular derin bilgiler gerektiriyor.

Öncelikle astrofotoğrafçılık yapacaksan mümkün olduğunca ışık kirliliğinin az olduğu, şehirden uzak bölgeler bulman gerekiyor. Şehir ışıklarının içinde yıldızları fotoğraflayamazsın.

Telefonun kendi kamerasıyla çekim yapmanı önermem. Ya Pixel Kamera ya da daha profesyonel çekimler için DeepSkyCamera isimli kamera uygulamasını öneririm.

Bu uygulamayı kullanabilmek için cihazda Camera2 API'nin etkinleştirilmiş olması gerekiyor. Günümüzde etkin olmayan cihaz yok zaten...

GCam kuruluydu ancak Samsung Expert Raw'ın kalitesini yakalayamadım desem yeridir. Fotoğraf çekeceğim yer direkt dağın başı. Tam olarak "Kıymık Mahallesi" yazan kısımda olacağım:

1719228292114.webp

Son düzenleme:
Saçma bir şekilde mesajlarınızın bildirimi gelmemiş, kusura bakmayın. Amacım klasik yıldız çekimi gibi şeyler. Dün bir arkadaşın konusunda bir sürü fotoğraf atıldı, oradan etkilendim ve başlamak istiyorum diyebilirim. Konu:

@DarthGorsoy

GCam kuruluydu ancak Samsung Expert Raw'ın kalitesini yakalayamadım desem yeridir. Fotoğraf çekeceğim yer direkt dağın başı. Tam olarak "Kıymık Mahallesi" yazan kısımda olacağım:

Eki Görüntüle 59387
Exprt RAW is görecektir.

@LazJedi sakin. O sorulari sormamin nedeni konu sahibine direkt oneri yapmak degil sadece amacini anlamakti :D

Derin bilgi gerektiren fotografcilik turleri icin tak diye oneri yapmadim. Daha oneri yok, ortada hicbir sey yok. Niye tuhaf bicimde araya girdiniz anlamadim, konunun akisina gore kendimce oneri verecektim zaten.
Sakinim hocam onları konu sahibini bilgilendirmek için yazdım sadece. :)

@DarthGorsoy

Eki Görüntüle 59387
O zaman bahsettiğim diğer uygulamayı da dene. Yapılış amacı astrofotoğrafçılık üzerine. Ham görüntüler sunuyor.

Peki ortalama hangi değerleri kullanmamız gerekiyor? Manzara fotoğrafları çekerken ISO'yu en düşüğe alıp shutter ayarı ile fotoğrafın aydınlığını ayarlıyordum. Aynı şey geçerli mi?

Sakinim hocam onları konu sahibini bilgilendirmek için yazdım sadece. :)

O zaman bahsettiğim diğer uygulamayı da dene. Yapılış amacı astrofotoğrafçılık üzerine. Ham görüntüler sunuyor.

Deneyeyim hocam teşekkür ederim.

DarthGorsoy'un cekimlerine genis aci astrofotografciligi deniyor. Elinizdeki telefon ile yukarida soylendigi gibi Expert RAW kullanin. Expert RAW'in uzun pozlama sureleriyle, isik kirliligi olmayan bolgelerde rahat cekim yapilabilir. Detayli ISO ayarlari hakkinda bilgi sahibi degilim o yuzden o konuda yardimci olamayacagim, diger arkadaslar ayar konusunda yardimci olur.

Genis aci astrofotografciligin bel kemigi dogru konumda olmanizla ilgili. Elinizdeki tripod kaliteliyse, biraz da beceriniz varsa ortaya iyi is cikacagindan eminim. Kolay gelsin.

Son düzenleyen: Moderatör: