Elma ısıran
Üstün
Tasarım, video, renk düzenleme, animasyon, modelleme vs vs.
Tasarım, video, renk düzenleme, animasyon, modelleme vs vs.
Renk doğruluğu için kullanılan yani modelleme, editörlük, sanat gibi işler için galiba.
Aynen öyle. Adından bile belli oluyor zaten. "ProArt"Renk doğruluğu için kullanılan yani modelleme, editörlük, sanat gibi işler için galiba.
Oyunlarda hayır. Bırak 8K hatta 4K çözünürlüğü, 2K çözünürlükte bile her şeyi köklediğinde yamulduğu oyunlar var. 2015 yılında Titan X kartlı sistem aldığımda 4K oyun dönemi başladı diye reklamlar yapıldı, GTA 5'te ormanlık alana girince kart boynunu bükerdi. 2024 yılında 4090 varken bile bazı oyunlar 2K ultra DLSS olmadan sorun çıkarabiliyorken 8K monitörü oyun için almanın mantıklı tarafı yok. Zaten bu monitörler de oyun değil daha çok profesyonel amaçlar için üretiliyor.
Açıkcası 2K'nın bir standart olacağını, olduğunu düşünmüyorum ama tartışmaya açık. Ki zaten şu anda üretilen bluraylerde 1080p ve 4K.Oyun ve FPS basit bir kıyaslama aracı, fazlası değil.
Oyunları geç, film ve dizilerde dâhi 2K standart olmadı.
O kadarını ben de biliyorum, cahil değiliz o kadar.Oyun monitörü olarak üretilmiyor bunlar. Profesyonel işlerde kullanılıyor.
Fiyatları ucuzlar, FPS'leri artar. Ben de 4K monitörümden geçiş yaparım.