ASUS A620M-K sistemde RAM yükseltmesi sonrası yeniden başlatma sorunu

Merhaba,

Asus Prime A620M-K 6400 Mhz OC DDR5 AM5 model anakartımda 1 adet Corsair Vangeance LPX 16 GB 6000 Mhz CL36 DDR5 RAM'im bulunuyordu, aynısından 1 tane daha sipariş geçmiştim. Bugün elime geçti ve montajını yaptım.

Bilgisayarı başlatırken bir problem yaşamıyorum ve RAM'im 32 GB olarak görünüyor, fakat yeniden başlat dediğimde klavyenin ışığı yanmıyor ve hiçbir ekran gelmiyor. Yalnızca fanlar dönüyor ve 10 dakika kadar beklememe rağmen herhangi bir tepki alamıyorum.

Daha sonra güç tuşu ile bilgisayarı kapatıp tekrar açmaya çalıştığımda da açamıyorum.

Desteğinizi rica ederim.

Sorun RAM'in mi anakartın mı uydurukluğunda yoksa her ikisinde mi orayı tam anlayamadım.

A620'ye Patriot Venom RAM takın CL30 ya da Lexar marka, sistam bir tık daha akıcı olur. Sorun direkt RAM'ler, anakart da giriş seviyesi, biraz daha orta üst modele geçin, B650-B850 ikisi de aynı para, ilerleyen dönemler de bütçeyi düzeltin, B850M-K alın.

Tamamdır.

Micron gudubetine bir daha denk gelmemem için bilhassa dikkat etmem gereken bir durum var mıdır, CL28 veya CL30 dışında ve dediğiniz markalar dışında tercih yapmazsam yeterli olur sanırım?

Hocam Clear CMOS'a mı tekabül ediyor emin değilim fakat BIOS pilini çıkartıp yeniden takmıştım, bir faydası olmamıştı.

Halihazırda 2. RAM'i de iadeye gönderdim zaten, 1x16 ile herhangi bir sorun yaşamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…