Makaleler
12
Yer
Çorum
Merhaba,

Bundan seneler önce ASUS DSL AC-51 modemini satın almıştım. Aldığım zaman 1.1.2.3_960 (2022) numaralı FW sürümü yüklü gelmişti ve hızım sürekli dibe vuruyordu. Ben de araştırıp 1.1.2.3_805 (2020) sürümüne downgrade yaparak sorunu çözmüştüm. Şimdi bi' bakayım dedim, 2024 yılında 1.1.2.3_1002 numaralı FW yayınlanmış. Güncel kalmak adına güncellemeyi yapayım dedim, sonuç hüsran. Aşağı yukarı 80 Mbps civarı hızım vardı, test yapıyorum 10 Mbps civarında çıkıyor. Ne yapsam da düzeltemedim, olmazsa yeniden 5 sene önceki FW'yi yükleyeceğim ama bunun dışında yapabileceğimiz bir şey var mıdır?

Güncelleme sonrası aldığım hız:

1750788024020.webp

1750788102535.webp

Cihazı sıfırlayıp yeniden kurmayı denedin mi?
Evet hocam.

Şimdi şu sayfadan ''kanal'' bölümünden 36'yı seçtim, hızım 70 Mbps üstüne çıktı. Kablolu bağlanıyorum, burası kablosuz yazıyor ama ilginçtir ki otomatik olarak 44 idi, 36 yaptım hız yükseldi. Yine de internet garip şekilde yavaş ve indirme açtığımda indirme başlamıyor.

Ekleme: İndirme başladı ancak 2 KB/sn hızla indiriyor.

Ekleme 2: Mobilde de internet çok yavaş. Twitter'da falan fotoğraflar yüklenmiyor bir türlü.

1750789249513.webp

Son düzenleme:
Kanal bant genişliğini değiştirmeyi deneyebilirsin. Ayrıca bilgisayarındaki WiFi sürücüsünü güncellemeyi dene.
Şu an masaüstü kullanıyorum hocam. Kanalı 36 yaptığımda hem mobilde hem de masaüstü sistemimde hız testi yaptığımda hızım normale döndü (~75 Mbps) ancak indirmelerde sıkıntı var gibi. Steam'de indirme açıyorum başlamıyor. Chrome'dan herhangi bir şey indireyim dedim 200 KB/sn ile indiriyor. Bunun yanı sıra Twitter'da gezinirken fotoğraflar, videolar aşırı yavaş yükleniyor.

Bant genişliğini 80 yaptım ama değişen bir şey olmadı. Düzelmezse tekrardan eski sürüme döndüreceğim. 805 sürümü dışında güncel FW'lerde bu tip sıkıntılar yaşıyorum. ASUS'a seneler önce mail de atmıştım.

Tekrardan 2020 yılındaki FW'ye downgrade ettim. İnternet komple gitti ve gelmiyor. DSL bağlantısı var ama internet yok. Gece gece iş çıkarttı. Lanet modem ya.

Yok arkadaş yeni sürüme güncelliyorum onda da internet yok, eski sürümde de internet yok.

Modeme boşa sövdük, internet gitme sorunu Netspeed kaynaklı imiş :)

Neyse, 2024 FW sürümünde belirli yavaşlıklar ve indirmede sorunlar yaşadığım için mecburen 5 yıl önceki sürüme geri döndüm. Düzeldi. Güncel sürüm için de ASUS'a mail attım, dönüş bekliyorum.

Son düzenleme: