metezqq

Uzman
Arkadaşlar merhaba, bugün kurulumunu yaptığım hazır sistemimde Armoury Crate üzerinden bilgilere bakıyordum. Daha oyun falan yüklememişken, öylesine Windows'ta takılıyorken internetten dizi film izlerken fan seslerinin yüksekliğinden rahatsız olduğumu hissettim. Çünkü kasa direkt sol yanımda ve bayağı yakın.

Resimde de gördüğünüz gibi CPU fanı 800 RPM'de çalışırken, kasa fanları olduğunu düşündüğüm chassis fanı ise 1200 RPM'lerde çalışıyor ve hep sabit; yani azalmıyor, artmıyor da. Bunu Windows'ta takılırken otomatik sessizleşeceği, oyun oynarken otomatik artacağı bir durum yok mu?

Ayar falan yapabildiğim aşağıda modlar var ama neye tıklarsam tıklayayım, uygulandı demesine rağmen fan hızlarında değişen bir şey olmuyor. Ya da bu değerler düşük değerler mi acaba diye düşündüm. Kasamın iyi olmadığı için dışarı çok ses yaydığını falan düşündüm. Nitekim 5 tane fan var ama yine de tam emin olamadım. Size sormak istedim, geri dönüş sağlarsanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-04-06 032838.webp
    Ekran görüntüsü 2025-04-06 032838.webp
    68,2 KB · Görüntüleme: 124
Son düzenleyen: Moderatör:
Kasa fanları ile ilgili teknik bilgi yok 3 pinli mi fanlar. Kontrol etme şansın var mı uçlarını.
hocam anca yarın gündüz edebilirim bilgisayardan uzaktayım şuan

Kasa fanları ile ilgili teknik bilgi yok 3 pinli mi fanlar. Kontrol etme şansın var mı uçlarını. 3 pinli ise BIOS'tan DC mode alıp deneyebilirsin.

Örnek :
dc mode alırsam yük veren oyunlara girdiğimde fanlar yine hızlanıp soğutma işini yaparlar dimi ?

konudan bağımsız bir şey sormak istiyorum. benim kasa fanlarım armoury crate ve biosta gözükmüyor ama çalışıyor, kasa fanlarım cpu fan kısmına takılmış olabilir mi?
kasa fanlarınız cpu fan kısmına takıldıysa cpu fanınız nereye takılı çünkü benim am5 soketimde ram slotunun direkt sol çaprazında cpu fan kısmı ama kasa fanlarının takıldığı yer daha farklı yerde

kasa fanlarınız cpu fan kısmına takıldıysa cpu fanınız nereye takılı çünkü benim am5 soketimde ram slotunun direkt sol çaprazında cpu fan kısmı ama kasa fanlarının takıldığı yer daha farklı yerde
bende de Asus prime a620m-k anakart var, 8-9 ay önce geçner gamingten almıştım bilgisayarı. Chassis fanlar gözükmüyor, ayarlayamıyorum o yüzden. CPU fana bağlı herhalde

bende de Asus prime a620m-k anakart var, 8-9 ay önce geçner gamingten almıştım bilgisayarı. Chassis fanlar gözükmüyor, ayarlayamıyorum o yüzden. CPU fana bağlı herhalde
Bir ara bilgisayarı söküp kendim sıfırdan düzgünce monte etmek istiyorum ama şu elektriklenme mevzusundan çok korkuyorum.