Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

arda24142

Becerikli
Sistemimi hızlı kullanmak istiyorum. Armoury Crate yavaşlatıyor diyorlar. Eskiden hep kurardım da gene onunla mı etmeliyim yoksa hangi uygulamayı yüklemeliyim veya BIOS'tan yapamaz mıyım? Anakartım ASUS Prime Z790.

Çözüm
Armoury Crate kurmam çok bir sorun olur mu? Open RGB'yi kullandığımda sistem açılırken RGB değiştirmiyordu da.

Bende problem oluyor, oyunlarda %1 FPS düşürtüyor. Statik kullanmak lazım RGB olayını, devamlı Defender'i de tetikliyor bu program görev yöneticisinden takip edersen. Bu program olmadan %0 CPU iken bunu yüklediğinde devamlı zıplatıp duruyor üst değerlere. Aşırı önemli değil ama gereksiz bir yazılım. Halen daha değişen bir şey yok. OpenRGB Winring sürümünü kur, Defender bunu virüs olarak görürse izin ver ayarlardan. Düzeliyor, onun haricinde yönetici açarsan RGB değişir. İlk çıkan pencerede LED sayısını soruyor, 2 olarak değiş hepsini. 1 yaparsan değişmez. En az 2 olmak zorunda.
Sistemimi hızlı kullanmak istiyorum. Armoury Crate yavaşlatıyor diyorlar. Eskiden hep kurardım da gene onunla mı etmeliyim yoksa hangi uygulamayı yüklemeliyim veya BIOS'tan yapamaz mıyım? Anakartım ASUS Prime Z790.

1772288027914.webp

Üstten AURA kısmından, ama dediğin şekilde kontrol sağlanamıyor. Anakart yazılımı Armory Crate kurmasan daha iyi. OpenRGB yönetici açıp onunla işini görmen daha iyi.

Bir de ErP ayarını S4+S5 ayarlamanda fayda var, AURA kısmını da AURA Only yapman yeterli.

Eki Görüntüle 229984

Üstten Aura kısmından ama dediğin şekilde kontrol sağlanamıyor. Anakart yazılımı Armoury Crate kurmasan daha iyi. Openrgb yönetici açıp onunla işini görmen daha iyi.

Bir de ErP ayarını S4+S5 ayarlamanda fayda var, Aura kısmını da Aura only yapman yeterli.

Armoury Crate kurmam çok bir sorun olur mu? Open RGB'yi kullandığımda sistem açılırken RGB değiştirmiyordu da.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bende problem oluyor, oyunlarda %1 FPS düşürtüyor. Statik kullanmak lazım RGB olayını, devamlı Defender'i de tetikliyor bu program görev yöneticisinden takip edersen. Bu program olmadan %0 CPU iken bunu yüklediğinde devamlı zıplatıp duruyor üst değerlere. Aşırı önemli değil ama gereksiz bir yazılım. Halen daha değişen bir şey yok. OpenRGB Winring sürümünü kur, Defender bunu virüs olarak görürse izin ver ayarlardan. Düzeliyor, onun haricinde yönetici açarsan RGB değişir. İlk çıkan pencerede LED sayısını soruyor, 2 olarak değiş hepsini. 1 yaparsan değişmez. En az 2 olmak zorunda.

Çözüm
Bende problem oluyor, oyunlarda %1 FPS düşürtüyor. Statik kullanmak lazım RGB olayını, devamlı Defender'i de tetikliyor bu program Görev Yöneticisi'nden takip edersen. Bu program olmadan %0 CPU iken bunu yüklediğinde devamlı zıplatıp duruyor üst değerlere. Aşırı önemli değil ama gereksiz bir yazılım. Halen daha değişen bir şey yok. OpenRGB WinRing sürümünü kur, Defender bunu virüs olarak görürse izin ver ayarlardan. Düzeliyor, onun haricinde yönetici açarsan RGB değişir. İlk çıkan pencerede LED sayısını soruyor, 2 olarak değiştir hepsini. 1 yaparsan değişmez. En az 2 olmak zorunda.

Hocam ben de kullanıyorum bu programı sadece fanların yüzdesini ve RGB için. Şu an sorun yok. %1 FPS bu kadar etki ediyor mu? Ederse ben de sileyim, başka alternatif bakayım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ben de kullanıyorum bu programı sadece fanların yüzdesini ve RGB için. Şu an sorun yok. %1 FPS bu kadar etki ediyor mu? Ederse ben de sileyim, başka alternatif bakayım.

Sorun yoksa kullanmaya devam et, FanControl ve OpenRGB opsiyonel. Anakart yazılımları genel olarak mecbur kalmadıkça kullanmamak lazım. Birçok sıkıntıya sebebiyet verebiliyor. Mesela GCC yazılımı CPU kırmızı ışık sebebi. Sonrasında düzelttiler mi, bilmiyorum. Bir ara forumlarda konusu açılıyordu.

Sorun yoksa kullanmaya devam et, fancontrol ve openrgb opsiyonel. Anakart yazılımları genel olarak mecbur kalmadıkça kullanmamak lazım. Birçok sıkıntıya sebebiyet verebiliyor. Mesela gcc yazılımı CPU kırmızı ışık sebebi. Sonrasında düzelttiler mi, bilmiyorum. Bir ara forumlarda konusu açılıyordu.

Bende sorun yok. Cihaz agresif sıcaklık yükselmiyor öyle boştayken. Şu saatte bile cevap veriyorsunuz ya sizden 1 tane daha yok hayırlı sahurlar hocam.

Son düzenleme: