cansxxr

Yetkin
Aslında bu istediğimle alakalı bir konu açmıstım fakat kimseden ses çıkmadı ve merak ettiğim bir konu var. Anakartta CHA_FAN diye bir soket var ama boşta duruyor bu yer ne işe yarıyor? Baktığımda kasa fanı hızını vs kontrol edebildiğimizi öğrendim ama kasa fanı 4 tane var bunları nasıl bu sokete bağlayacağım? Kasada kontrolcü var fakat onun kumandasında hız yavaşlatma tusuna basınca sadece kapatıyor fanı yavaşlatmıyor. Ayrıyeten bu sokete bağlama yöntemi var ise bağladığımda ARGB'sini de kontrol edebilir miyim? Ya da işte Wraith Prism AMD soğutucusundaki gibi USB kablosu soketini USB soketine takıp ARGB kontrol etme yöntemi tarzı bir şey var mı?

Prism soğutucusu iletişimini zaten USB 2.0 üzerinden yapıyor. Bilgisayarının kontrol programı ile kontrol edebilmen gerekli.
1739752652690.webp

Senin fanına uygun bir kontrolcü alman ve bağlantı yapman lazım, Corsair ürünlerini kontrol et.

Son düzenleme:
Prism soğutucusu iletişimini zaten USB 2.0 üzerinden yapıyor. Bilgisayarının kontrol programı ile kontrol edebilmen gerekli.
Eki Görüntüle 125028

Senin fanına uygun bir kontrolcü alman ve bağlantı yapman lazım, Corsair ürünlerini kontrol et.

ARGB soketi ile de yapıyor sadece USB'den degil. Benim sıkıntım Prism soğutucu değil iste bunun sistemi gibi calisan USB 2.0 anakart soketinden ARGB kontorl edebilecebim bir kontrolcü. Ve o tarz kontrolcü bulamadım hep ARGB soketi istiyor anakartta.

ARGB soketi ile de yapıyor sadece USB'den degil. Benim sıkıntım Prism soğutucu değil iste bunun sistemi gibi calisan USB 2.0 anakart soketinden ARGB kontorl edebilecebim bir kontrolcü. Ve o tarz kontrolcü bulamadım hep ARGB soketi istiyor anakartta.
Şunu bir kontrol et.

Şunu bir kontrol et.

Baska bir şeye benziyor. Aradigim tarzda bir şey değil. Programli ARGB kontrol etmek için gibi durmuyor.

Hala bulamadım böyle bir şey. Madem bu yapılıyor USB 2.0 soketi ile de ARGB kontrol edebiliyorsak illa böyle bir cihazın olması gerekiyor. Hiç bu konuda bilgisi olan yok mu forumda?