Asus B650M-K anakartta USB girişleri kulaklıkta cızırtı yapıyor

Agarta

Uzman
Asus B650M-K anakartım var. Dün elime "Machenike GX30" kulaklığı ulaştı. Kasanın arkasında 3 adet 3.2 USB ve 2 adet 2.0 USB portları boşta. Görselde işaretlediğim port dışındakileri kullandığımda, kulaklığın mikrofonu konuşurken patlama/cızırtı yapıyor. Kasanın üzerindeki USB portlarında da sorun yok.

1-Portlar kusurlu ve sadece 1 tanesi mi düzgün çalışıyor? Garantilik bir kusur mu?
2-Elektriksel veya farklı bir sebepten ötürü parazitlenme tarzı bir durum olabilir mi?
3-Yazılımsal bir sorun olabilir mi? Realtek, ses sürücüsü, chipset güncellemesi vs.
4-Bu durum ilerisi için kronik sorun oluşturur mu?

EK: Başka PC de (B650M-R model anakart) arka portlarda aynı sorun var. Kasanın üst portlarında ise sorun yok.

GÜNCELLEME:

1- Asus B650M-K olan kendi sistemimde 5 porttan 1 tanesinde düzgün,
2- Asus B650M-R olan 2.sistemde arka portlar direkt sıkıntılı,
!! AMA bu iki sistemde başka bir kulaklık sorunsuz çalışıyor !!
3- Asus B450 Anakart olan 3.sistemde sorunsuz çalışıyor.

Son düzenleme:
Yüksek ihtimalle üretim kaynaklı soğuk lehim olduğunu düşünüyorum. En kısa sürede garantiye gönderin. Zaten kendiniz başka kartta denemiş ve sorunsuz çalıştığını görmüşsünüz.

Eğer kulaklığın diğer anakartlarda sorunsuz çalıştığından eminseniz evet bozuk. Windows Update bazen yanlış sürücüler kurabiliyor. Anakartınıza uygun Realtek driverini kurmayı deneyin.
Güncelleme kısmında yazdım aslında. karışık bir denklem var ortada. Kulaklık 3. pc de sorunsuz. sorunlu olan bu 2 PC de ise başka eski bir kulaklık sorunsuz. Sorunlu olan pclerin ortak özelliği ASUS B650 serisi olması. Anakart bozuk olsa taktığım eski kulaklıkta da sorun olması gerekmez mi ? Anakarta uygun realtek dediğiniz ne oluyor? Modelin kendi "Destek" kısmından en güncel realtek,chipset,bios sürümleri var. Bunlar dışında güncelleme var mı?

Realtek ses sürücüsünün adı. Güncel olan B650 AMD yonga driverını, Realtek driverını ve BIOS güncellemesini yapın. Yine düzelmezse asussun B650 kartlarda ses kalitesini bozacak şekilde tasarım yaptığını düşünmeye başlayacağım. Bende Gigabyte B650 S2H var sorunsuz çalışıyor.

Birazcık internette bakındım sorunu yaşayan tek siz değilsiniz. ASUS'un genel B650 kartlarında problem yaşayanlar olmuş.

Bütün sürücüler Anakart modelinin Destek kısmından yaptıklarımla en son yayınlanan sürümlerde. Realtek, LAN, Chipset, Bios.

Asus ile görüştüm anakartı yollayın diyor. Allah bilir kaç hafta sürecek o süreç. Hadi benim sistem 1.5senelik portlar sıkıntı oldu. İçerde 1 aylık yeni sistem var onda da aynısı var. Yani açıkçası kronik bir sorun olduğunu düşünmeye başladım.

Anakartın USB sürücülerle uyumsuzluğu var gibi geliyor. Eski kulaklıkta sorun çıkarmıyor ama bunda sorun yaratıyor.

@NightWist net bir sonuca da gidilmiyor. Kulaklık için ekiple görüştüm. İsterseniz yenisini gönderelim diyor ama onda da sonuçta aynı sürücü yok mu? Bir tanıdığın PC sinde daha deneyeceğim eğer onda da sorun çıkmazsa anakart-sürücü patlak demektir.

Kulaklık sorunsuz olabilir. Dediğim gibi tek ses sorunu yaşayan siz değilsiniz. B650 yonga setine sahip ASUS kartlarda yaşayanlar olmuş. Kroniği ya da yeni gelen güncellemeler sonradan bozulmuş olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…