M.2 SSD kullanıyorum. HDD kasamda yok hocam. Ekran kartı olarak ne önerisinde bulunabilirsiniz. AMD olmaz ise markası sevinirim.

O zaman için sıvı soğutma aklımda yoktu. Ve bu konu hakkında da pek bir bilgim yoktu maalesef hocam. Sıvı soğutmanın gerekliliğini tam olarak anlamadığım bir dönemdi açıkçası. İleride CPU değiştirmeyi de düşünüyorum.

Üst segment olarak 4080 ya da 4090 bakabilirsiniz. 4070, 4060'dan geçiş için çok da mantıklı bir seçenek sayılmaz bence.

9 9xxx işlemciler çıkacakken paranızı ona harcamayın hocam.
Anladım hocam biraz daha yerimizde stabil şekilde beklemek en faydalısı olucak sanırım benim için. Tavsiye için minnettarım.

9800X3D iki haftaya çıkacakken beklemenizi öneririm. Ayrıca elinizdeki işlemci 2K'da 4080S'i kaldırabilecek bir işlemci. Önce ekran kartını değiştirmenizi öneririm.
Anladım hocam. Beklemekte fayda var anlaşılan. Tavsiyem için minnettarım.

Üst segment olarak 4080 ya da 4090 bakabilirsiniz. 4070, 4060'dan geçiş için çok da mantıklı bir seçenek sayılmaz bence.
Aslında bende öyle düşünmüştüm. 4060 varken 4070'e geçmek çokta mantıklı durmuyor benim için. Söylemiş olduğunuz gibi aklımdan geçen model 4080S idi.

8 ayda sistem eskiteni ilk defa gördüm hocam. Ekran kartı alinabilir, 50 serisi de beklenebilir pek emin değilim.

Arkadaşların dedikleri üzerine keşke şu sıvı soğutmayı almadan biraz araştırma yapsaydınız hocam.
Yerine Liqmaxflo 360 alıp kalan bütçeye de biraz koyup 7900GRE bile alınabilirmiş o sisteme. Ryuo ve Ryujin serisi fiyatını hiç hak etmiyor. 3 hatta 4'de 1 fiyatına LF2/3 420mm/360mm falan alınabilirken hele. Neyse, sağlık olsun diyelim.