Ses kartı model bile girmemişler eminim ALC 887 falandır. Artık bunların aşılması lazım. En az 4080 koyabilir. VRM soğutucular falan çok zayıf. 6 SATA yerine 4 SATA olması. Sadece 1 tane M.2 soğutucu olması. Bana göre bu fiyatın altında olmalı bu benim görüşüm.

SATA kullanan çok az artık, ne olur ne olmaz diye koymuşlardır. Koymalarına bile şaşırıyorum açıkçası. Çipsete yük oluyor. Force ve bu bütçedeki çoğu anakartta 1 tane M.2 soğutucu var zaten. VRM soğutucu ve ses kartı konusunda haklısınız. VRM soğutucuların kendine hayrı yok gibi görünüyor.

5 USB portu yetmiyor mu sana? ^-^ ilginç.
Evet, yetmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Ayhan Dönmez B850M Force Wi-Fi falan varken gerek var mı böyle fantezilere?

Gerçekten hiç gerek yok, Wi-Fi şartı varsa Force'ta Wi-Fi sürüm zaten mevcut. 1:2 mod yüksek frekans ya da 1:1 mod bellek kontrolcü limit senaryolar zorlanmayacaksa diğer 2 DPC kartlar tercih edilebilir. Beyaz opsiyonlar çok sınırlıdır ama, Gigabyte B850 Eagle vs. dahil edilebilir listeye. RAM seçimi dikkatli yapılmalı ve Gigabyte kartlarda sonu küçük harf ile biten Beta BIOS'lara güncellenmemelidir. Boot sorunları mevcut, sistemi kullandırtmayacaktır.

USB çoklayıcı takarsın o zaman bu kadar sorunsa. Mouse X1, klavye X1, kulaklık X1 bitti; başka da kullandığım yok.

Ayrıca kendim de kullanıyorum, F/P olarak şu an alınacak en iyi anakartlar; B650M-K, B850M-K, B850M Force, B850M Force Wi-Fi.

Çoklayıcıların çoğu kalitesiz oluyor. Düzgün bir model alsam bile 700 TL'yi falan gözden çıkartmam gerek muhtemelen. Çirkin duruyor. Zaten birden fazla kablosuz aygıt bağlayınca ısınıyor, sapıtıyor. Yine aynı şekilde birden fazla kodlanacak mcu bağladığımda da ayrı ayrı portlara bölünmüyorlar. Hepsi aynı portta görünüyor programlarda. Klavye X1 mouse X2 kulaklık X1 gamepad X1.

Çoklayıcı yüzünden PC kilitlenmeleri yaşadım gerçekten çok iyi sağlam marka olmadan kullanılmaz her marka. Ayrıca bu Çin malı Temu'dan aldığım LED ambiyans ışıkları da keza öyle hepsini söküp attım sonra PC kendine geldi.

@Ayhan Dönmez, port muhabbeti bana garip geldi açıkçası arka panelde 6 port yok mu? Ön kasa panelinde de USB port var. Bir tık abartıldı sanki.

Çoklayıcı yüzünden PC kilitlenmeleri yaşadım gerçekten çok iyi sağlam marka olmadan kullanılmaz her marka. Ayrıca bu Çin malı Temu'dan aldığım LED ambiyans ışıkları da keza öyle hepsini söküp attım sonra PC kendine geldi.

Ugreen veya vegvieg alsaydınız? 400 TL falan. 4 port veriyor. Gayet de kaliteli.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ayrıca kendimde kullanıyorum F/P olarak şu an alınacak en iyi anakartlar B650M-K B850M-K B850M Force B850M Force Wi-Fi'i
Artık B850’ler düştükçe çokça F/P olmadıkça B650’ler tercih edilmemeli. İleriye dönük daha stabil ve güncel olan tercih edilmeli.

Ben Gigabyte B650M karttan sorun yaşayıp ASUS B850M-K’a geçtim. Onun Wi-Fi eksikliğinden TUF B850M-E geçtim. Sonra daha uygun diye Gigabyte X870’e geçtim şu an mutluyum. Ama dank eden noktaysa standart kullanıcı olmama rağmen anakart mevzusuna çok kafa takmam. Bir yerden sonra kafayı sürekli kurcalıyor. Stabilliği yakalayınca durmak en iyisi. Bende şu an onu yakaladım.

@Ayhan Dönmez, port muhabbeti bana garip geldi açıkçası arka panelde 6 port yok mu? Ön kasa panelinde de USB port var. Bir tık abartıldı sanki.

Ugreen alsaydınız? 400 TL falan. 4 port veriyor. Gayet de kaliteli.

Bana uzun lazım onun çoğu ürününe o dönem bakıyorum 10 cm falan bana en az 1 ya da 1.5 metre lazım kasadan çekip masaya getireceğim olan 1 modeli vardı o da o zaman 1.000 TL üstüydü Amazon'da.

Artık B850'ler düştükçe çokça F/P olmadıkça B650'ler tercih edilmemeli. İleriye dönük daha stabil ve güncel olan tercih edilmeli.

Ben Gigabyte B650M karttan sorun yaşayıp ASUS B850M-K'a geçtim. Onun Wi-Fi eksikliğinden TUF B850M-E geçtim. Sonra daha uygun diye Gigabyte X870'e geçtim şu an mutluyum. Ama dank eden noktaysa standart kullanıcı olmama rağmen anakart mevzusuna çok kafa takmam. Bir yerden sonra kafayı sürekli kurcalıyor. Stabilliği yakalayınca durmak en iyisi. Bende şu an onu yakaladım.

O ne ya ekipman değişir gibi :D vallahi hiç böyle anakart değişen görmemiştim