SalimBdk 82

Uzman
Merhaba arkadaşlar. Herkese hayırlı günler, hayırlı pazarlar, hem bende hem abimde olmak üzere iki tane B850M-K var. İkisinde de RAM ayarları manuel, sorunsuz ayarlar girilmiş durumda. Bunda sorun yok; esas sorun BIOS üzerinden Fast Boot kapattıktan sonra artık bir daha CMOS atmadan BIOS'a girmek imkansız. Shutdown vesaire denendi, USB'ler denendi, sadece klavye takılıyken denendi ama nafile. Hatta bu sebepten dolayı güvenli modda dahi başlatılmıyor çünkü ASUS yazısında takılı kalıyor. BIOS falan hepsi güncel.

Son düzenleyen: Moderatör:
Deneyeceğim bazen lazim oluyor giremiyorum CMOS'ta ugrastiyor gecen guvenli mod acmadi Windows da gelmedi mecbur karti söküp taktim duzelmesi icin.

Bende olsa neyse de abimde de ayni kart var onda da olunca acaba genel sorun mu diye aklima geldi.

Tamam aynı sorun bende güvenli mod açamadım, BIOS giremedim. Cmos yapıp iGPU ile görüntü almam gerekiyordu. HDMI çözecektir sende de büyük ihtimalle. ASUS'a bildirmek lazım bunu.

@SalimBdk, o AMD'yi postala gitsin, bende sorun yok Fast boot acik. :D

9 ay oldu ve sadece bu sorunu yaşadım diye mi o zaman kimse kart almamali.

Alınır mı? AMD? Alınmaz tabii. Güzelim 5080 varken ne yapacaksın 9070XT'yi hocam :rofl::rofl:
Iki tane 9070xt alma işi:)

Bu konu AMD NVIDIA tartismasi için açılmadı NVIDIA da çeşitli sorunlar olusabiliyor daha geçen ekran titreme sorunu vardı. Ticket atacagim ve HDMI ile deneyeceğim teşekkür ederim.

9 ay oldu ve sadece bu sorunu yaşadım diye mi o zaman kimse kart almamali.

Iki tane 9070XT alma işi:)

Bu konu AMD NVIDIA tartismasi için açılmadı NVIDIA da çeşitli sorunlar olusabiliyor daha geçen ekran titreme sorunu vardı. Ticket atacagim ve HDMI ile deneyeceğim teşekkür ederim.

Şaka bir yana alınmayacak bir durumu yok ufak tefek sorun bunlar. NVIDIA'nın şu an sürücüler daha kötü durumda herkes eski sürüm kullanıyor. Bunlara yapacak bir şey yok çözülmesini bekleyeceğiz.

Bence fark eden nadir kisilerdenim 😄😄

Milletin BIOS ile işi gücü yok ki, fark etmemeleri çok normal o yüzden. 6000 EXPO açıyorlar, sonrasında görev yönetici bakıyorlar. Orada 6000 MT/s yazıyor, halbuki bellek kontrolcü 1500 MHz'de. 1:2 moda atıyor yani bu anakartlar.

B850M-K'da ilk günden beri mi var bu sıkıntı peki? Düzeltileceğini düşünüyorum bunun da.

O zaman AMD kartı olanlarda B850M-Force, NVIDIA olanlara B850M-K. :)

Fast Boot Enabled kullanıyorum, sorun yok.

Milletin BIOS ile işi gücü yok ki, fark etmemeleri çok normal o yüzden. 6000 EXPO açıyorlar, sonrasında görev yönetici bakıyorlar. Orada 6000 MT/s yazıyor, halbuki bellek kontrolcü 1500 MHz'de. 1:2 moda atıyor yani bu anakartlar.

B850M-K'da ilk günden beri mi var bu sıkıntı peki? Düzeltileceğini düşünüyorum bunun da.

O zaman AMD kartı olanlarda B850M-Force, NVIDIA olanlara B850M-K. :)
Bu kadar uyumluluk sorunu normal değil AM5 için.

Ekstra benim cip 8000 veriyormus, gece bir sikinti basti, daraldim. Solugu @MAH0A'nin 8000'de buldum acti 15 - 20 dakika RTP attim bakacagim sonradan. 8000 CL30 ayarlarsam tatmin eder. :D @Ayhan Dönmez
Hobi olarak deneyin hocam işlemci X3D ise. CL30 yapamazsınız muhtemelen. CL30 için 1.4V CL26 kit lazım. CL32 sınır olur 1.75-1.8 VDD civarında muhtemelen. Ben 6400 CL28 kullanıma geçtim. Kendi konumda sebebini açıkladım.

Son düzenleme: