Anakart krizin ne zaman başlayacak diye merak ediyordum 🤣 B850 çipsetten B850 çipsete geçilmez, X870 serisi olursa düşünülür, onun da fiyatına göre yani. Görseli güzel kasa mı kurmak istiyorsun? Ufak ufak değişimlerle uğraşma, bütçeyi biriktir ilerleyen zaman da hepsini bir anda değiştirip yenilersin.

Anakart krizin ne zaman başlayacak diye merak ediyordum 🤣 B850 çipsetten B850 çipsete geçilmez, X870 serisi olursa düşünülür, onun da fiyatına göre yani. Görseli güzel kasa mı kurmak istiyorsun? Ufak ufak değişimlerle uğraşma, bütçeyi biriktir ilerleyen zaman da hepsini bir anda değiştirip yenilersin.

Yok hiçbir sorunum yok abi şu an. Sadece halihazırda değiştirme şansım varken yükselteyim mi, değer mi ve farklı bir özellik var mıdır diye bir düşündüm sorayım dedim. Hesapladım 3.800 TL farkla yükseltiyormuşum zaten o farka M.2 SSD alırım dedim. Wi-Fi ve BT için bir PCI-e kartı bulsam tadından yenmez.

Yok hiçbir sorunum yok abi şu an. Sadece halihazırda değiştirme şansım varken yükselteyim mi, değer mi ve farklı bir özellik var mıdır diye bir düşündüm sorayım dedim. Hesapladım 3.800 TL farkla yükseltiyormuşum zaten o farka M.2 SSD alırım dedim. Wi-Fi ve BT için bir PCI-e kartı bulsam tadından yenmez.

Gereksiz ya uğraşma, bana kalsa ben takıntılıyım anakartın boya kısmı yanlışlıkla çizilsin, gider ilana koyarım otomobil gibi boyası çizik fiyatı şu diye, sonra gider aynı anakartı alırım yine, paraya acımam, senin durumda gereksiz, keyfi para harcama.

@Ayhan Dönmez @X99 Gigabyte X870 Gaming WI-FI6 hakkında ne düşünüyorsunuz abiler?

X870 serisinin giriş seviye kartı. Türkçe BIOS olması güzel, senin karttan farkı ise kullanılan çipset ve 1-2 önemsiz özellik, sistem toplanıyorken B850 serisi yerine tercih edilebilir, durduk yere B850'den yükseltilecek bir kart değil. X870 serisi biraz Aorus serisi gibi olacak ya da üzerinde BIOS güncelleme ve sıfırlama düğmesi bulunacak, USB modülü çift modül olacak, SSD ile aynı veri yolunu falan kullanmayacak. X870 serisine geçilecekse biraz daha bu gibi ayırt edici özellikler olması lazım, 4 tane SSD yuvası özellik değil benim için, bir tane gen 5 bir tane gen 4 desteği olsa yeterli.