SalimBdk 41

Uzman
Anakartım B850M-K yeni AGESA güncellemesi gelmiş şu şekilde:

1. Update AGESA ComboAM5 Pi 1.3.0.1b.
2. Add support for EXPO ULL memory profiles.
3. Optimize ECC-UDIMM memory performance.

Bu güncellemeyi yaptıktan sonra benim girdiğim manuel RAM timing'leri baştan test etmem gerekli mi? Yoksa bu AGESA ile daha mı iyi hale gelmiştir? @Ayhan Dönmez @X99

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartım B850M-K yeni AGESA güncellemesi gelmiş şu şekilde:

1. Update AGESA ComboAM5 Pi 1.3.0.1b.
2. Add support for EXPO ULL memory profiles.
3. Optimize ECC-UDIMM memory performance.

Bu güncellemeyi yaptıktan sonra benim girdiğim manuel RAM timing'leri baştan test etmem gerekli mi? Yoksa bu AGESA ile daha mı iyi hale gelmiştir? @Ayhan Dönmez @X99

USB'den ayar aktarma, tek tek elle gir. Test tekrarı yap, sonuçları iletirsin A1-B1, AIDA ile birlikte.

USB'den ayar aktarma, tek tek elle gir. Test tekrarı yap, sonuçları iletirsin A1-B1, AIDA ile birlikte.

Bu arada Fast boot anakarttan disabled yapınca BIOS'a girmiyor belki oda düzelir CMOS atıp ona dokunmadım BIOS'a girebiliyorum.

Açıp kapatman gereken ayarları, önceki konudan @Ayhan Dönmez hocamızın önerdiği şekilde yaparsın.
Tamamdir.

Testleri yine aynı mı? Memtest Pro ve VT3? Uzun süre yapmama gerek var mı?

Bu arada Fast boot anakarttan disabled yapınca BIOS'a girmiyor belki oda düzelir CMOS atıp ona dokunmadım BIOS'a girebiliyorum.

Tamamdir.

Testleri yine aynı mı? Memtest Pro ve VT3? Uzun süre yapmama gerek var mı?

Tekrarlaman iyi olur, Fast Boot problem etmez aslında.

Maalesef onu açınca yapıyor abi o ayar açıkken ve kapalıyken denedim. Windows üzerinden kapatacağım geçen ki öyleydi sen bana BIOS üzerinden kapat demeden önce.

AMD GPU kaynaklı olmasın? Foruma konu açsan ilk hedef o olur. :) Fast Boot kapatınca BIOS girememe bu kartta bir tek sende oldu şu ana kadar.