samethabis

Gelişen
ASUS TUF Gaming BOX-4KPRO capture card 4K 60 FPS kayıt alamıyorum. Kayıt alma izlediğim yayınlarda ve ürünün içeriğinde var gözüküyor ama kendi uygulamasında 4K 30 FPS kayıt alıyor. HDMI 2.1 destekli kablo olması gerekiyormuş. Satın aldım yine aynı. Sorun ne anlamadım kartı kullanan ya da bilgisi olan yardımcı olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullanım klavuzuna göre 4K'da 60 FPS için USB 3.2 Gen 2(10 Gbps) kablo kullanmak gerekiyormuş, hem kablonun hem de anakartınızın 10 Gbps USB desteklemesi gerek. 4K 30 alabiliyorken 4K 60 alamamanız da garip, 4K 30 çekmek için de aynı şart aranıyor.

Evet ana kartta USB 3.2 Gen USB yuva gerekiyormuş, kablo var ama sanırım gen 1 benimki. Bakalım ileride yeni anakartla tekrar test ederiz, teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Prime B550M-A (Wi-Fi) anakartım var ve aynı capture Card'ı kullanıyorum. Kendi yazılımında 4K 30FPS kayıt alabiliyor. OBS de de 4K kayıtlar 60FPS gibi değil. Bir süredir ayarlardandır herhalde diye kurcalıyorum ama ben de bir çözüm henüz bulamadım.

Karttan memnun musunuz acaba? Almayı düşünüyorum ben de. İşin garibi bu kartı satan bir yer de kalmamış. 4K 60 fps yoksa CU4K30 modelini almayı düşünüyorum. 2k 60 fps kayıt da yeterli benim için. Isınma sorunu oluyor mu bir de? Birkaç yorumda uzun kullanımda ısınma yapıyor demişler.