Arkadaşlar Ryzen 5600, RTX 3060 Ti ikilisi var bende. Çoğu oyunda 1080P'de 60 ve yukarısı alıyorum ama akıcı değil. Yeğenimde Ryzen 5500 RTX 5060 var. Onda ise 60 ve üstü FPS'ler akıcı. Ekran 144 Hz benim, onun ekran ise 180Hz. 144Hz'e çektim onun ekranı yine akıcı. Lütfen bir çözüm bulalım kafayı yiyeceğim. Recep Baltaş abi şu olayla bir ilgilen. Şimdiden teşekkürler.

Bu aralar NVIDIA sürücüleriyle ilgili çok fazla olumsuz dönüt var, NVIDIA sürücülerini Haziran 2025'teki sürücülerden birine geçirip deneyin.

Bu aralar NVIDIA sürücüleriyle ilgili çok fazla olumsuz dönüt var, NVIDIA sürücülerini haziran 2025'teki sürücülerden birine geçirip deneyin.

Sorunumu anladınız zannımca 1 yıldır uğraşıyorum çözemedim birçok yerde de yazmışlar tam bir çözüm yok.

Sistemdeki tüm bileşenleri yazar mısınız?
Ayrıca 1-2 oyunda MSI Afterburner ile %1 ve %0.1 FPS değerlerini paylaşır mısınız?

Tabii paylaşayım.
En son çare buraya yazmakta buldum, çok teşekkür ederim hepnize şimdiden güzel kardeşlerim.

Sorunumu anladınız zannımca 1 yıldır uğraşıyorum çözemedim birçok yerdede yazmışlar ttam bir çözüm yok

Tabii paylaşayım

En son çare buraya yazmakta buldum çok teşekkür ederim hepnize şimdiden güzel kardeşlerim

60 FPS'ye sabitledim normalde 140 FPS üstü veriyor oyun sağa sola döndürünce böyle 40 FPS gibi hissettiriyor.

Sorunumu anladınız zannımca 1 yıldır uğraşıyorum çözemedim birçok yerdede yazmışlar ttam bir çözüm yok

Tabii paylaşayım

En son çare buraya yazmakta buldum çok teşekkür ederim hepnize şimdiden güzel kardeşlerim

60 FPS'ye sabitledim normalde 140 FPS üstü veriyor oyun sağa sola döndürünce böyle 40 FPS gibi hissettiriyor

90 FPS'e kadar öyle hissettiriyor 90'dan sonra yağ gibi akıyor.

{8BE8AE61-871A-444B-8EFE-7553A8283547}.webp

Bir de aklıma takılan Frisby kasa 600W 80+ bronz PSU var bir sıkıntı olur mu bu sisteme?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anladığım kadarıyla 60 FPS ile 90+ FPS'nin akıcılığı aynı değil diyorsunuz. Bu normal bir durum açıkçası. Göz yüksek tazeleme hızına alışınca 60 FPS kasıyor gibi geliyor artık. Şahsen 240 Hz'e geçtikten sonra bende de bu şekilde oldu. 90 FPS altına düşünce resmen 40-50 FPS gibi geliyor oyun.

FPS arttıkça ms düşer. Mesela attığınız görselde 60 FPS için 17 ms değer gözüküyor.

Son düzenleme:
Değerler normal görünüyor. Sadece 60 FPS düşük bir değer. V-Sync veya FPS limitleyici varsa kapatın. VRAM - RAM sınırına da takılmıyorsunuz. Zaten 60 FPS akıcı bir oyun oynamanız için yetersiz kalır. Akıcılığı, 90+ FPS değerlerinde hissetmeniz normal bir durum.

Değerler normal görünüyor. Sadece 60 FPS düşük bir değer. V-Sync veya FPS limitleyici varsa kapatın. VRAM - RAM sınırına da takılmıyorsunuz. Zaten 60 FPS akıcı bir oyun oynamanız için yetersiz kalır. Akıcılığı, 90+ FPS değerlerinde hissetmeniz normal bir durum.

Çok teşekkür ederim, yani bir sıkıntı yok.

Anladığım kadarıyla 60 FPS ile 90+ FPS'nin akıcılığı aynı değil diyorsunuz. Bu normal bir durum açıkçası. Göz yüksek tazeleme hızına alışınca 60 FPS kasıyor gibi geliyor artık. Şahsen 240 Hz'e geçtikten sonra bende de bu şekilde oldu. 90 FPS altına düşünce resmen 40-50 FPS gibi geliyor oyun.

FPS arttıkça ms düşer. Mesela attığınız görselde 60 FPS için 17 ms değer gözüküyor.

17 ms değer normal yani.

PSU için yazdım ona cevabınız nedir?

Çok teşekkür ederim yani bir sıkıntı yok

17 ms değer normal yani

PSU için yazdım ona cevabınız nedir?

Yeterli mi bu sistem için?