Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

25692

Becerikli
Bilgisayar Windows'ta animasyonlar gecisler sayfa kaydirirken akici degil, yirtilma var goruntude. Chrome'da yine sayfa kaydirirken acilislarda yine oyunlarda yuksek FPS ve normal degerlere ragmen oyunlar kasiyor. Ve sorunla alakali mi bilmiyorum PSU'dan cizirti sesi geliyor genelde mouse hareket ettirdikce.

• Monitor 200Hz ve 200Hz ayarli Windows ayarlardan.
  • NVIDIA App son surum temiz kurulum yaptim.
  • MSI Center, Windows, BIOS hepsi son surumde ve guncel.
  • Temiz format attim.
  • XMP kapali islemcinin verebildigi son hizda calisiyor RAM 4800MHz.
İslemci Intel stok fan duzgun taktim. Macunu en kalitelisinden ne az ne cok surdum. 4 ayak da oturdu zaten. CPU, GPU kullanim ve sicaklik degerleri ve FPS degerleri normal. MSI Afterburner uzerinden baktim hepsine. Ugreen 1.4 DisplayPort kablo ile denedim. Akim korumali toprakli priz ile kullanıyorum.
  • i3 12100F.
  • RTX 5060.
  • 2*8 16 RAM.
  • 1 TB SSD.
  • MSI Pro H610M-E DDR5 anakart.
  • MSI 750W 80Plus Gold PSU.
  • 200Hz Full HD gaming monitor.
Yaklaşık 1 yıl çok güzel kullanımdan sonra yarım saat 1 saat sonra oyunlarda kasma sorunu yüzünden işlemci macunu degistirdim, ondan sonra bu sorun ortaya cikti. Onun oncesinde hiçbir sorun yoktu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
PSU'yu akım korumalı ya da mevcut prizi dışında başka bir prize takıp dener misin? Eğer cızırtı azalıyorsa PSU'nun EMI filtresi sorunlu.

İşlemci soğutucusunu montajlarken fazla bası mı uygulattın acaba? Önce PSU'nın pinlerinden statik elektriği boşalt, daha sonra odanda kalorifer peteği varsa demir kısmına dokun ve kendini toprakla. Ardından işlemci soğutucusunu sök, macunu yenile daha sonra çapraz vidalama yap ama fazla sıkma. Bunlardan sonra ekran kartını çıkar, silgi ile soketi sil, yerine tak. Sorun çözülüyor mu kontrol et.

Eğer hâlâ sorun varsa LatencyMon raporu atarsan inceleriz.
Hem geçmiş olsun hem de hayırlı olsun :)
teşekkür ederim

Hem geçmiş olsun hem de hayırlı olsun :)

Bir ek yapmak istedim. Daha da iyilestirmek icin goruntudeki akiciligi BIOS surumunu 2 onceki surume guncelledim cunku o zamanlar kullandigimda bu sorunlar yoktu diye hatirladim ve sonuç tamamiyle ekrandaki yirtilma kasma sorunu duzeldi hem windowsda ve hem de oynadigim her oyunda bu cok ilginc ama oldu.

Son düzenleme: