Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

erkuteer1

Becerikli
Merhaba arkadaşlar,

Nvidia RTX 5070 Ti ekran kartım var. Anakartım ASUS. ASUS DriverHub yardımcı programı kolaylık oluyor. Otomatik anakart sürücülerini rahatlıkla kurabiliyorum. Ancak aklıma takılan bir şey var. Görselde göründüğü üzere AMD Graphic Card driver'ını da gösteriyor. Ben Nvidia ekran kartı kullanıyorum. Bunu yüklemem gerekiyor mu? BIOS ayarlarında resize bar özelliğini aktif edeceğim ancak biraz endişeliyim. Bununla bir ilgisi olabilir mi?

Ekran görüntüsü 2025-09-12 011325.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
@erkuteer1 Evet, iGPU sürücüsü. Yani işlemcinin onboard, dahili ekran kartının sürücüsünü güncelliyor. Normal. Eğer sadece harici ekran kartını yani 5070 Ti'ı kullanmak istiyorsan BIOS'tan iGPU'yu kapatabilirsin.
BIOS'a girdikten sonra Advanced > NB Configuration sekmesine gir. Oradan primary device olarak PCIe seç ve Integrated Graphics ayarını disabled yap. Yanlış hatırlamıyorsam böyleydi ASUS anakartlarda.
Teşekkür ederim. Hemen yapıyorum. Resize Bar özelliğini de açacağım. internette bir çok kişi ekrana görüntü gelmediğinden bahsetmiş bu ayar yapıldıktan sonra. bende biraz endişeleniyorum ancak fps ye baya bir etkisi var mış. bu özellik amd işlemci amd ekran kartı içinmi geçerli yoksa amd işlemci nvidia ekran kartı içinde oluyor mu? bilginiz varsa çok memnun olurum.

Teşekkür ederim. Hemen yapıyorum. Resize Bar özelliğini de açacağım. internette bir çok kişi ekrana görüntü gelmediğinden bahsetmiş bu ayar yapıldıktan sonra. bende biraz endişeleniyorum ancak fps ye baya bir etkisi var mış. bu özellik amd işlemci amd ekran kartı içinmi geçerli yoksa amd işlemci nvidia ekran kartı içinde oluyor mu? bilginiz varsa çok memnun olurum.
Her ikisi içinde oluyor.

Teşekkür ederim. Hemen yapıyorum. ReSize BAR özelliğini de açacağım. İnternette birçok kişi ekrana görüntü gelmediğinden bahsetmiş bu ayar yapıldıktan sonra. Bende biraz endişeleniyorum ancak FPS'ye bayağı bir etkisi var mış. Bu özellik AMD işlemci AMD ekran kartı içinmi geçerli yoksa AMD işlemci NVIDIA ekran kartı içinde oluyor mu? Bilginiz varsa çok memnun olurum.

Onların başına gelen senin gelecek diye bir şey yok, sürücü sorunlarını herkes yaşamıyor. Zaten bu kafanın değişmesi lazım genel sorun siyah ekrandı onu da çözdüler, son sürüme geçmeni öneririm ve NVIDIA App sürümünüde en sona güncelle, DDU ile güncelliyorum ocak şubat sürümleri hariç hiçbirinde sorun yaşamadım hala. Sorun gördüğüm zaman feedback veriyoruz NVIDIA resmi forumunda.

Onların başına gelen senin gelecek diye bir şey yok, sürücü sorunlarını herkes yaşamıyor. Zaten bu kafanın değişmesi lazım genel sorun siyah ekrandı onu da çözdüler, son sürüme geçmeni öneririm ve NVIDIA App sürümünüde en sona güncelle, DDU ile güncelliyorum ocak şubat sürümleri hariç hiçbirinde sorun yaşamadım hala. Sorun gördüğüm zaman feedback veriyoruz NVIDIA resmi forumunda.

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Çözümlendi olarak işaretliyorum. İyi geceler diliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör: