RoaringLion

Üstün
Makaleler
2
Yer
Boşluk
Merhaba,

Menzil genişleticim bozulduğu için boşta duran modemimi menzil genişletici olarak kullanmak istiyorum. İnternete bağlanmak için kullandığım modem ZTE H3600, menzil genişletici olarak kullanacağım modem ise ASUS DSL-AC51. Nereden başlayacağımı bilmiyorum. Bununla ilgili bir kılavuz vs. var mıdır?

Bu modemin (ASUS DSL-AC51) hiçbir işe yaradığı yok. Modem olarak kendi modemim yerine kullandığımda bir süre sonra bağlantı problemleri yaşıyorum, menzil genişletici olarak ayarlanmıyor. Sinir bozucu mavi ışıklı siyah bir kutu bunun adı modem falan değil.

Elimde Tenda AP4 Access Point vardı, onu kullanmaya başladım, üzerindeki Range Extender düğmesiyle kendi modemime bağlayabildim, her şey kendiliğinden oldu. Wi-Fi adı ve parolası da aynı. Tek sıkıntısı, hangi cihaza bağlı olduğumu, kendi modemime mi yoksa Access Point'e mi bağlı olduğumu anlayamıyorum. O da çok önemli değil.

Bu cihaz da pertleyince ASUS RP-AX58 satın alırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Menzil genişleticim bozulduğu için boşta duran modemimi menzil genişletici olarak kullanmak istiyorum. İnternete bağlanmak için kullandığım modem ZTE H3600, menzil genişletici olarak kullanacağım modem ise ASUS DSL-AC51. Nereden başlayacağımı bilmiyorum. Bununla ilgili bir kılavuz vs. var mıdır?

Bu modemin (ASUS DSL-AC51) hiçbir işe yaradığı yok. Modem olarak kendi modemim yerine kullandığımda bir süre sonra bağlantı problemleri yaşıyorum, menzil genişletici olarak ayarlanmıyor. Sinir bozucu mavi ışıklı siyah bir kutu bunun adı modem falan değil.

Elimde Tenda AP4 Access Point vardı, onu kullanmaya başladım, üzerindeki Range Extender düğmesiyle kendi modemime bağlayabildim, her şey kendiliğinden oldu. Wi-Fi adı ve parolası da aynı. Tek sıkıntısı, hangi cihaza bağlı olduğumu, kendi modemime mi yoksa Access Point'e mi bağlı olduğumu anlayamıyorum. O da çok önemli değil.

Bu cihaz da pertleyince ASUS RP-AX58 satın alırım.
ASUS DSL-AC51’i menzil genişletici olarak kullanmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsin:

1. Modemi Hazırlama:
- ASUS DSL-AC51 modemini bir güç kaynağına tak.
- Modemin Ethernet kablosunu kullanarak bilgisayarına veya bir akıllı cihaza bağla.

2. Modeme Erişim:
- Web tarayıcını aç ve adres çubuğuna http://192.168.1.1 yaz.
- Giriş ekranında kullanıcı adı ve şifreyi gir. (Varsayılan olarak genellikle admin / admin kullanılır.)

3. Ağ Ayarlarına Giriş:
- Giriş yaptıktan sonra, "Ağ" veya "Ağ Ayarları" sekmesine git.
- "Çift Mod" (Dual Mode) veya "Wireless" sekmesine tıkla.

4. Modu Değiştirme:
- Burada "Access Point" (Erişim Noktası) veya "Range Extender" (Menzil Genişletici) modunu seç.
- Eğer "Range Extender" seçeneği yoksa, "Access Point" modu yeterli olacaktır.

5. Wi-Fi Ağı Tanıma:
- Modem, mevcut Wi-Fi ağlarını taramak için bir seçenek sunmalıdır. Mevcut ZTE H3600 modemini bul ve seç.
- ZTE H3600'ün Wi-Fi şifresini girerek bağlan.

6. Ayarları Kaydet:
- Değişiklikleri kaydetmek için "Uygula" veya "Kaydet" butonuna tıkla.
- Modem yeniden başlayabilir.

7. Test Etme:
- ASUS DSL-AC51’in Wi-Fi adını (SSID) kontrol et. ZTE H3600’le aynı olabilir veya "+" ile işaretlenmiş bir düzeltme ile görünmelidir.
- Wi-Fi şifresini kullanarak bağlı olduğun cihazla bağlantını test et.

8. Bağlantıyı Kontrol Etme:
- Bağlandığın modemi kontrol etmek için "Ağ Ayarları" kısmında bağlı cihazları kontrol et.
- Burada hangi cihaza bağlı olduğunu görebilirsin. Eğer ASUS DSL-AC51’e bağlıysan, onun adı görünecektir.

Bu adımlar sonrasında ASUS DSL-AC51’in menzil genişletici olarak kullanılabilir. Eğer sorun devam ederse, lütfen hangi aşamada takıldığını belirt.