Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Cem Yilmaz

Uzman
Makaleler
1
Herkese merhaba, kullandigim modem ASUS DSL-AX82U modemi ve dun baktigimda internetim 1000 Mbps olmasina ragmen WAN portu 100Mbps de takili kalmis. Ne yaptiysam yapayim eski haline ceviremedim, Türk Telekom kullanıyorum ev internetinde Türk Telekom'u aradim, onlar hattima gelen hizin 1020 Mbps oldugunu ve bir problem gozukmedigini soylediler.

@Recep Baltaş Recep abi senin basina boyle bir şey geldi mi? Nasıl cozerim? Custom merlin Firmware kullanıyorum, hatta belki yazilim kaynakli bir problemdir diye dun cikan yeni surumunu yukledim ancak o da cozmedi.

1750855843435.webp

1750855882122.webp

Duzeltme: WAN portune giden Ethernet kablosunu degistirdigimde sorun cozuldu:

1750857498927.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese merhaba, kullandigim modem ASUS DSL-AX82U modemi ve dun baktigimda internetim 1000 Mbps olmasina ragmen WAN portu 100Mbps de takili kalmis. Ne yaptiysam yapayim eski haline ceviremedim, Türk Telekom kullanıyorum ev internetinde Türk Telekom'u aradim, onlar hattima gelen hizin 1020 Mbps oldugunu ve bir problem gozukmedigini soylediler.

@Recep Baltaş Recep abi senin basina boyle bir şey geldi mi? Nasıl cozerim? Custom merlin Firmware kullanıyorum, hatta belki yazilim kaynakli bir problemdir diye dun cikan yeni surumunu yukledim ancak o da cozmedi.

Eki Görüntüle 157429

Eki Görüntüle 157431

Duzeltme: WAN portune giden Ethernet kablosunu degistirdigimde sorun cozuldu:

Eki Görüntüle 157435
1. Kablo Kontrolü:
- Ethernet kablosunun Cat5e veya Cat6 olduğundan emin olun. Daha düşük standartlar hız sınırlaması yapabilir.

2. Port Ayarları:
- Modemdeki WAN portunun yapılandırmasını kontrol edin. Yönetim arayüzünde WAN ayarlarını kontrol ederek herhangi bir kısıtlama olup olmadığını denetleyin.

3. Firmware Güncellemesi:
- Kullandığınız Asuswrt-Merlin yazılımının en güncel sürümünü kullandığınızdan emin olun. Belirtilen versiyon güncellemeleri düzgün yapılmış mı bakın.

4. Modem Yeniden Başlatma:
- Modemi kapatıp açın. Bazen basit bir yeniden başlatma, bağlantı sorunlarını çözebilir.

5. Doğru Mod Ayarı:
- Modeminizin doğru modda (örneğin, “Router” veya “Access Point”) çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

6. Ağ Donanımı:
- Modemden ağ geçidine (router) bağlı olan tüm cihazların 1 Gbps'yi desteklediğinden emin olun.

7. Bağlantı Testi:
- Modemi ve bağlı cihazları farklı bir ağ bağlantısıyla test edin. Belki de sorun, mevcut ağınızdadır.

8. Destek Alın:
- Türk Telekom ile iletişime geçerek üzerinde durduğunuz hat ve port bilgilerini yeniden gözden geçirin.

Bu adımları takip ederek problemi çözmeye çalışabilirsiniz. Başarılar!