@Geraltın kılıcı

NVIDIA olanı 44.313 TL tutuyor. Ekran kartı hariç her açıdan üstün. Yalnız 1500 TL fiyat farkını çıkmak gerekiyor. Ek olarak montajı kendi yapmayacaksa 1500 TL de montaja gider, toplam 46k tutar. 7900GRE sistem montajsız 42.312 TL tutuyor. Ekran kartı dahil her açıdan üstün. Yalnız montajı başka birine emanet eder misin? Sorun olursa uğraşır durursun. Hazır sistem yolda gelirken sorun olursa en azından kapıda geri çevirme imkânın var. Tüketici hakem heyeti falan var.

NVIDIA olanı 44.313 TL tutuyor. Ekran kartı hariç her açıdan üstün. Yalnız 1500 TL fiyat farkını çıkmak gerekiyor. Ek olarak montajı kendi yapmayacaksa 1500 TL de montaja gider, toplam 46k tutar. 7900GRE sistem montajsız 42.312 TL tutuyor. Ekran kartı dahil her açıdan üstün. Yalnız montajı başka birine emanet eder misin? Sorun olursa uğraşır durursun. Hazır sistem yolda gelirken sorun olursa en azından kapıda geri çevirme imkânın var. Tüketici hakem heyeti falan var.
Eli tornavidaya değmemiş birisi için hazır sistem daha mantıklı denebilir bahsettiğiniz sorunlardan ötürü.
Kendim toplarım hem de öğrenmiş olurum denirse toplama baya mantıklı.

@2254 Aynı konuyu TP'de açtığında gelen tepkiler de bir o kadar saçma. Konuya beğeni atmayanlar alınabilir mesajına beğeni atmış, DRAMless overpriced 980 ile TwinMOS Alpha Pro'yu karşılaştırmış, Giriş seviyesi Zotac ile Dual'ı karşılaştırması falan... Daha modelin Alpha Pro olduğunu bile bilmiyordur muhtemelen. İyi olmuş valla buraya geçtiğim. En azından uğraşıp açtığım konu seviliyor.

Konudaki sistemi alırdım. Ayrıca "Konuyu geçersiz sayıyorum." diyebilirdiniz.
Konuyu neden geçersiz sayayım ki? Al, ekran kartını tak, çalıştır, oyna mantığında olan birisi için güzel fiyat zaten.
Neden konudaki sistemi alırdınız? Colorful sevmemenizden dolayı mı hocam? Soğutması baya başarılı bir model aslında. 6-6.5K civarındaki B650'lerle kapışacak düzeyde.

Eli tornavidaya değmemiş birisi için hazır sistem daha mantıklı denebilir bahsettiğiniz sorunlardan ötürü.
Kendim toplarım hem de öğrenmiş olurum denirse toplama bayağı mantıklı.

@2254 aynı konuyu TP'de açtığında gelen tepkiler de bir o kadar saçma. Konuya beğeni atmayanlar alınabilir mesajına beğeni atmış, DRAM'less overpriced 980 ile twinmos Alpha Pro'yu karşılaştırmış, giriş seviyesi Zotac ile Dual'ı karşılaştırması falan... Daha modelin Alpha Pro olduğunu bile bilmiyordur muhtemelen. İyi olmuş vallahi buraya geçtiğim. En azından uğraşıp açtığım konu seviliyor.

Her konu böyle oluyor. :D Alıştım artık. Beğenmeyen arkadaşlardan biride benden toplama sistem önerisi istemişti 1-2 gün önce. Bu yine iyi olanlardan. Çok daha fenaları var. 4080 Super ile 7900XTX arasında kalan biri RT performansını sormuştu, bende RT açınca 4080 Super daha iyi dedim. Arkadaş bana Ghost of Tsushima, Horizon forbidden West ve Forza Horizon 5 gibi oyunların testini attı. Sonra da kanıtsız iddialar falan öne sürdüğümü söyledi.

Konuyu neden geçersiz sayayım ki? Al, ekran kartını tak, çalıştır, oyna mantığında olan birisi için güzel fiyat zaten.
Neden konudaki sistemi alırdınız? Colorful sevmemenizden dolayı mı hocam? Soğutması baya başarılı bir model aslında. 6-6.5K civarındaki B650'lerle kapışacak düzeyde.
Ucuz.

Ek: Coloful nerede?

Anlaşıldı. Sebebini öğrenemeyeceğiz. Saygı duyarım. :D
Konudaki sistemi ucuz olduğu için alırdım. Fena sistem değil bence. Sizin attığınıza gelirsek arada 1500 TL olduğu için NVIDIA alırdım. Çünkü, oynadığım oyunlar DLSS 3 destekliyor. Bu sayede daha fazla FPS alabilirim. Bu da akıcılığa etki eder. He AMD ile arasında 2200TL fark olsaydı 7900GRE alırdım. Ayrıca PowerColor en sevdiğim AMD üreticisi. Red Devil'a gömün beni!