erdym

Üstün
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Uzun zamandır ortak işler yaptığımız bir şirketten parçalarına ayırmam ve ölçüp dijitale aktarmam için ASUS ROG STRIX RX 6700 XT gönderildi ve işimi bitirip cihazı kapattım, bende kalabileceğini belirttiler. Sistemimde halihazırda daha yeni nesil olan ASUS Dual 4060 V2 OC Edition var fakat 6700 XT'ninde VRAM ve kas gücü olarak canavar olduğu gerçeği var ayrıca kasa olarak da çok daha iyi bu yüzden çok arada kaldım. Uzun ömürlülük açısından frame generation ve yazılım stabilliği gibi teknolojiler mi ağır basar yoksa saf güç ve VRAM avantajı mı ağır basar? Ona göre bu 2 karttan 1'ini fazlalık olduğu için elimden çıkaracağım :D

Bazı testlerde yaptım yaşadığım en büyük sorun render testiydi RTX 4060 hep sabit bir süre alırken 6700 XT, 4060'a göre ya çok geride ya da biraz ileride bir süre alıyordu. Fakat heaven Benchmark'da saf güç olarak da ezip geçiyor.

1756965162949.webp

1756965169545.webp

1756964934904.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Uzun zamandır ortak işler yaptığımız bir şirketten parçalarına ayırmam ve ölçüp dijitale aktarmam için ASUS ROG STRIX RX 6700 XT gönderildi ve işimi bitirip cihazı kapattım, bende kalabileceğini belirttiler. Sistemimde halihazırda daha yeni nesil olan ASUS Dual 4060 V2 OC Edition var fakat 6700 XT'ninde VRAM ve kas gücü olarak canavar olduğu gerçeği var ayrıca kasa olarak da çok daha iyi bu yüzden çok arada kaldım. Uzun ömürlülük açısından frame generation ve yazılım stabilliği gibi teknolojiler mi ağır basar yoksa saf güç ve VRAM avantajı mı ağır basar? Ona göre bu 2 karttan 1'ini fazlalık olduğu için elimden çıkaracağım :D

Bazı testlerde yaptım yaşadığım en büyük sorun render testiydi RTX 4060 hep sabit bir süre alırken 6700 XT, 4060'a göre ya çok geride ya da biraz ileride bir süre alıyordu. Fakat heaven Benchmark'da saf güç olarak da ezip geçiyor.

Eki Görüntüle 181592

Eki Görüntüle 181593

Eki Görüntüle 181589

Şu AMD'nin driver vs. sorunları olmasa aslında fiyat açısından bizim için çok iyi bir avantaj sunuyor bence.

Hocam AMD'nin bu kartları pek ileri dönük olur mu bilmiyorum ama NVIDIA güncellemeye devam ederse bence daha ileri dönük olabilir.

Son düzenleme:
2K kullanımın varsa 6700XT ağır basar. 1080p hikayeli oyunlarda DLSS3 daha iyi olduğundan 4060 daha performanslı olur. 6700 6750 ve 6800 kullanan birisi olarak ben AMD kanadını tercih ederdim :D.

Şu AMD'nin driver vs. sorunları olmasa aslında fiyat açısından bizim için çok iyi bir avantaj sunuyor bence.

Hocam AMD'nin bu kartları pek ileri dönük olur mu bilmiyorum ama NVIDIA güncellemeye devam ederse bence daha ileri dönük olabilir.
Hocam vallahi kurarken 800x600 oldu, DP portları aktif olmadı, yazılım kurulmamak için hata verip inat etti anca kurdum cihazı deli oldum :D

2K kullanımın varsa 6700XT ağır basar. 1080p hikayeli oyunlarda DLSS3 daha iyi olduğundan 4060 daha performanslı olur. 6700 6750 ve 6800 kullanan birisi olarak ben AMD kanadını tercih ederdim :D.
Monitörüm 2K hocam hikayelide oynuyorum rekabetçide.

Aradaki kazanç bir durumu kurtarmayacaksa 6700 XT'yi kullanıp 4060'ı elinizde tutup bir soruna karşı kendinizi sigortalayın derim.
Bence sisteminde 6700XT kartı kullan ama 4060 da yedekte kalsın ne olur ne olmaz.
Acil bir durumum yok fazlalık diye satmayı düşündüm gelen parayla birkaç parça falan alırım mantığı. Yedekte ne kadar güvenli saklarım o da meçhul 4060 bulk model olduğundan kutusuz kalıyor, ROG'un kutusuna koydum ama içinde küçük Osman gibi sallanıp duruyor.

Render için de oyun için de RTX 4060 öne çıkıyor. Oyun için DLSS özelliği sayesinde öne çıkıyor. DLSS kapalıyken RX 6700 XT önde. RTX 4070 Ti kullanan biri olarak RTX 4060 öneririm.

Ustam ikisini de sat :D. Üstüne 3 5 daha koy koyabilirsen 5070 seviyesine çık çıkamazsan. 5060 Ti'ya da 9060XT alırsın her türlü bunlardan daha iyi. Hem de 2K da rahatlarsın.

Açıkçası ekstra bir upgrade ihtiyacı duymuyorum zaten bu 2 kart benim için canavar niteliğinde ayrıca ileride yine birkaç hediye gelirse tekrar böyle bir çıkmaza düşesimde yok Rival 3 de scroll problemim var diye G502 Hero da bende kalabilir dediler mesela.

Kutu sabit kaldığı sürece karta bir şey olmaz bende eski kartımı öyle saklıyorum.

Sabit kalamaz maalesef :D oda aşırı fazla dolu ve şu an tekrar bir taşınma sürecine gireceğim.

Render için de oyun için de RTX 4060 öne çıkıyor. Oyun için DLSS özelliği sayesinde öne çıkıyor. DLSS kapalıyken RX 6700 XT önde. RTX 4070 Ti kullanan biri olarak RTX 4060 öneririm.

DLSS ile aralarında çok bir fark yok fakat AMD'de muadil olarak FSR ve AFMF 2 veriyor şimdi onları da adalet açısından katmak gerekiyor. Renderda bende bu kadar performans farkı oluşmadı muhtemelen sebebi de programın 9 GB civarı bir VRAM yüklenmesi olduğundan. Ayrıca frame generation VRAM kullanımını arttırıyormuş sanırım ileride bu problem yaratmaz mı?