ASUS Expertbook B1502CVA güncelleme sonrası ekrana görüntü gelmiyor

Fatih Başdemir

Üyecik
Merhaba. Yeni aldığım ASUS marka ASUS Expertbook B1502CVA model cihazı FreeDOS olarak aldık. Cihaz Windows 11 indirip kurulum yaptım daha sonrasında cihaz Update kısmında güncellerini yaptık. Akabinde cihaz yeniden başlatma istedi ve yeniden başlatık daha sonra Update üzerinde 1 kez daha güncelleme geldi. Yine güncellemeleri yükledi ve yeniden başlatma istedi. Ama bu sefer ekrana görüntü gelmedi sonrasında ama Windows 11 başlatma ses geldi sonrasında ekran dikkatli baktığımda görüntü belli belirsiz ve sanki ekrna kapatlı bir şekil de gelmiş olduğunu fark ettim. Ekranda görüntü çok zor bir şekilde olsa gözüküyor.

Sonrasında hariçi bir ekran bağladığımda görüntü hariçi monitöre geldi bir problem oluştmadı ama dahili ekranda görüntü belli ve belirsiz bir şekilde gözüküyor. Bu durum Windows üzerinde BIOS'da aynı şekilde gözüküyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer sadece Windows'ta böyle olsaydı sürücü sorunu diyecektim ama BIOS'a da böyle olması cihazda donanımsal bir arıza olduğunu gösteriyor. Cihazı doğrudan servise vermenizi tavsiye ederim.
Hocam, arkadaş bu işlemler esnasında BIOS'u güncellemiş olabilir mi? Bu soruna yol açar mı?

Hocam, arkadaş bu işlemler esnasında BIOS'u güncellemiş olabilir mi? Bu soruna yol açar mı?

Muhtemel ama BIOS en son sürümde ise de geriye servis çözümü kalıyor, BIOS downgrade yoksa. Daha güncel BIOS varsa güncelleme yapılabilir.

Zorda olsa cihazı açıp baktım BIOS sürümüne 310 en son sürüm yüklü. Windows Update'den kontrol ettim ASUS Firmware adında bir güncelleme yüklenmiş. Cihazda ilk başta 301 vardı diye hatırlıyorum

BIOS sürümü düşürme yapmak olmaz sanırsam. ASUS'un Ümraniye'deki servisine bırakacağım. 24 saat geçmeden bozulması neden acaba? Bu durumda cihaz garanti kapsamına giriyor değil mi? Son bir soru olarak servise teslim etmeden önce yapmam gereken bir şey var mı? Videosu çekeyim mi detay her ihtimale karşı hani bir hasar olmadığına dair.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…