jeoparadise

Becerikli
9060 XT 16 GB ekran kartım var. Kartın kutusunda da bu ASUS GPU Tweak III yazıyordu. Nedir ve indirmeli miyim? Bazı kişiler TikTok'ta OC (hız aşırtma) modunda %5'lik performans artışı sağladığını falan söylüyordu.

Son düzenleyen: Moderatör:
9060 XT 16 GB ekran kartım var. Kartın kutusunda da bu ASUS GPU Tweak III yazıyordu. Nedir ve indirmeli miyim? Bazı kişiler TikTok'ta OC (hız aşırtma) modunda %5'lik performans artışı sağladığını falan söylüyordu.
AMD sürücüsü yeterli. Radeon'u açıyorsun Performans>Ayarlanıyor sekmesine geliyorsun ne yapmak istiyorsan (Underclock & overclock & fan ayarı) yapıyorsun.

İndirip bir kurcala, oc modea alıp hevesini al. Ama TikTok'ta anlatılan efsanevi artışları beklememek lazım. Eğer arayüzü hoşuna gitmezse silip MSI Afterburner kur, aynı işi daha profesyonel yapar. Bana sorarsan kartın zaten güçlü, 3-5 FPS için voltajla oynamaya değmez.

İndirip bir kurcala, OC modea alıp hevesini al. Ama TikTok'ta anlatılan efsanevi artışları beklememek lazım. Eğer arayüzü hoşuna gitmezse silip MSI Afterburner kur, aynı işi daha profesyonel yapar. Bana sorarsan kartın zaten güçlü, 3-5 FPS için voltajla oynamaya değmez.

TikTok diye bir şey belirtmemiştim zaten hocam moderatör öyle yazmış nedense tamamdır sağ olun.

OC yapacaksanız MSI Afterburner üzerinden yapın. Elinizdeki kart ile çok iyi bir memory clock artışı sağlayabilirsiniz. Daha yüksek kartlar ile ki 5080'den örnek vereceğim, iyi bir OC ile RTX 4090 seviyesine gelebiliyor.

Ama yapacağın işlemin pek değeri yok gibi bir şey aklında bulunsun, stabilite sorunlarına da yol açabilir. Güçlü kartlarda fark açılabiliyor.

Ama yapacağın işlemin pek değeri yok gibi bir şey aklında bulunsun, stabilite sorunlarına da yol açabilir. Güçlü kartlarda fark açılabiliyor.

GDDR7 belleklerin potansiyelleri çok yüksek. Videodakinden biraz daha iyi OC yapılabilirdi ancak 2-3 katı değil. Onun dışında UV ile çok daha iyi sonuçlar yakalanmış videodaki kartta. UV daha mantıklı gibi.

Çok güzel program ama işine yarayanlar için. Ben ROG 3090 için kullanıyorum. Undervolt yaptım özel ayarlar ekledim. Bir miktar kayıp var ama kartın ısınmaması benim için daha önemli.