PlayStation 3 6

Üstün
Merhabalar, bugün kartıma uzun aradan sonra UV yapma kararı aldım. Buna ne macun sürersem süreyim tek fanlı olmasından kaynaklı 82 dereceleri görmekteydi. MX-7 sürülü. Buna güzel bir UV yaparak oyunlar da 55-60 dereceyi sabitledim. FurMak testinde 75 derece sabit kaldı. Mükemmel sonuç diyebilirim.

uv2.webp

uv3.webp

Burada Core Clock kısma -200 verdim ilk önce grafik düz olsun diye sonra 950mV kısımda 1860 MHz çektim, yumuşak nokta diyebilirim. 1911 MHz denedim çöktü. Voltaj yetmedi, 975mV de yapsaydım çözerdi ama amacımdan sapmış olurdum. Ekstra olarak Micron belleklere +300 MHz verdim. Bebek gibi, 400 MHz verilebilir ama Micron olduğu için güven vermiyor. %80 ihtimalle sorunsuz çalışırdı soğuk olacağı için ama fanteziye gerek yok.

Bu da kendim yaptığım fan ayarları, kart sussun diye.

uv4.webp

Bu da FurMak sonucu.

uv1.webp

Kısacası, FPS kaybetmeden kartı aşırı ısınmasından kurtardım. 82 dereceler gördüğü oyunlarda 55-60 dereceyi geçmemektedir. Şimdi kaldı, sıvı soğutucuyu susturmak...

Ayarlar çok güzel olmuş, bende de tek fanlı titan x var ama kullandığım zamanlar bu tek fanlı diye bir şikayetim olmamıştı. Senin 1070 ve benim titan x sanırım aynı kapalı sistem blower olduğu için aslında çok güzel soğutuluyor.

blower soğutmanın farkını bence bir defa gördük :)

@PlayStation 3 bu GTX 10xx serisi kartlara üst model BIOS sürümü atılıyor muydu? Biz genelde kartları peynir rendesi Mac kasalarda kullanırken Quadro BIOS yazardık.

Son düzenleme:
Ayarlar çok güzel olmuş, bende de tek fanlı titan x var ama kullandığım zamanlar bu tek fanlı diye bir şikayetim olmamıştı. Senin 1070 ve benim titan x sanırım aynı kapalı sistem blower olduğu için aslında çok güzel soğutuluyor.

blower soğutmanın farkını bence bir defa gördük :)

@PlayStation 3 bu GTX 10xx serisi kartlara üst model BIOS sürümü atılıyor muydu? Biz genelde kartları peynir rendesi Mac kasalarda kullanırken Quadro BIOS yazardık.
Vega56 ekran kartıya VBIOS atarak Vega64 yapabilirsin. AMD bu konular da açık. Mac kasalar da çoğu AMD olur, sıkıntı çıkmaz. Ama iş NVIDIA'ya gelince akar sular durur. NVIDIA VBIOS işleri de ciddi anlamda kısıtlı. Uğraşılmaya değmez kısacası.

Vega56 ekran kartıya VBIOS atarak Vega64 yapabilirsin. AMD bu konular da açık. Mac kasalar da çoğu AMD olur, sıkıntı çıkmaz. Ama iş NVIDIA'ya gelince akar sular durur. NVIDIA VBIOS işleri de ciddi anlamda kısıtlı. Uğraşılmaya değmez kısacası.

Ne kartlardı bunlar, 1070 hele ki 1080. teknolojinin heyecan verdiği güzel yıllar. Bir de eskiden GTX690 gibi cift GPU'lu SLI destekli kartlar vardı. NVIDIA neler yapmış zamanında :)

hqdefault.webp

Ne kartlardı bunlar, 1070 hele ki 1080. teknolojinin heyecan verdiği güzel yıllar. Bir de eskiden GTX690 gibi cift GPU'lu kartlar vardı. NVIDIA neler yapmış zamanında :)

Eki Görüntüle 281972
Doğrudur hocam, zamanında bunların tadına bakmak fırsatım olmadı maalesef. Şimdi proje sistem için ekran kartı arıyorum. Güzelinden denk gelirse alacağım işte ama kriz bunlara da vurdu. Adam R7 240 ekran kartlara 2000 istiyor. Ekstra olarak bu çift GPU'lu ekran kartlar erkenden ölüyor anladığım kadarıyla. Sağlamları pek fazla denk gelmedim.

Doğrudur hocam, zamanında bunların tadına bakmak fırsatım olmadı maalesef. Şimdi proje sistem için ekran kartı arıyorum. Güzelinden denk gelirse alacağım işte ama kriz bunlara da vurdu. Adam R7 240 ekran kartlara 2000 istiyor. Ekstra olarak bu çift GPU'lu ekran kartlar erkenden ölüyor anladığım kadarıyla. Sağlamları pek fazla denk gelmedim.

Yanlış zamanda gövde gösterisi oldu sanırım, ısı büyük sorunlar arasındaydı.

Bu arada proje derken yapay zekâ tarzı bir şey için mi hocam?

Yanlış zamanda gövde gösterisi oldu sanırım, ısı büyük sorunlar arasındaydı.

Bu arada proje derken yapay zekâ tarzı bir şey için mi hocam?
Evet, eski kartlarda hepsi yüksek güç tüketime sahipti, erkenden soğuk lehime düşme ihtimalleri yüksekti bakımları yapılmasa eğer. Yok hocam, O.C denemesi eski işlemcileri deniyorum. İşte elimde X5650,İ7 870-920-950, 1090T gibi tarzı işlemciler var. Şu an en iyi parçalara sahip X5650 olduğu için onun üzerinden yoğunlaşacağım, düzgün bir ekran kartı bulmam kaldı.