PargalıMuharremPasha

Çalışkan
ASUS GU603zu modeli kullanıyorum. 5-6 defa laptopu açtıktan sonra başka yere gitmem gerekti. Haliyle laptop otomatik olarak uyku moduna geçmiş. Geldiğimde laptop alev atıyordu, 90 dereceye kadar çıkmış sıcaklık (uyku modundayken fanlar çalışmıyordu). Bir iki kere ise geldiğimde laptop kapanmıştı, muhtemelen sıcaklıktan kendini koruma moduna aldı ve kapandı. Nasıl çözebilirim bu durumu?

ASUS GU603zu modeli kullanıyorum. 5-6 defa laptopu açtıktan sonra başka yere gitmem gerekti. Haliyle laptop otomatik olarak uyku moduna geçmiş. Geldiğimde laptop alev atıyordu, 90 dereceye kadar çıkmış sıcaklık (uyku modundayken fanlar çalışmıyordu). Bir iki kere ise geldiğimde laptop kapanmıştı, muhtemelen sıcaklıktan kendini koruma moduna aldı ve kapandı. Nasıl çözebilirim bu durumu?

Onur babacanın ASUS notebook ile ilgili çektiği video geldi aklıma.

Yapabileceğin pek bir şey yok uyku moduna almayacaksın.

Asus ROG Zephyrus G16 cihazınız anladım kadarıyla uyku modunda iken yüksek derecelere ulaşıyor yeni nesil birçok cihazda maalesef bu durumlar mevcut sadece Asus'a özel bir durum değil.
Bunun çözümü BIOS üzerinden "Modern Standby S0" ayarını tamamen devre dışı bırakmak.
Fakat bir sorun var BIOS ayarlarına girdiniz ve böyle bir ayarın olmadığını fark edeceksiniz.
Çünkü bu ayar üretici firma tarafından kilitlenmiş durumda.
Bu sebeple buradaki adımları takip ederek Windows üzerinden bu ayarı devre dışı bırakın.
Ve ek olarak BIOS üzerinden "Fast Boot" özelliğini de devre dışı bırakın.
Daha sonra tekrar aynı sorunları yaşayıp yaşamadığınızı kontrol edin.
Sonuçları bekliyorum konu takibimde.

Asus ROG Zephyrus G16 cihazınız anladım kadarıyla uyku modunda iken yüksek derecelere ulaşıyor yeni nesil birçok cihazda maalesef bu durumlar mevcut sadece Asus'a özel bir durum değil.
Bunun çözümü BIOS üzerinden "Modern Standby S0" ayarını tamamen devre dışı bırakmak.
Fakat bir sorun var BIOS ayarlarına girdiniz ve böyle bir ayarın olmadığını fark edeceksiniz.
Çünkü bu ayar üretici firma tarafından kilitlenmiş durumda.
Bu sebeple buradaki adımları takip ederek Windows üzerinden bu ayarı devre dışı bırakın.
Ve ek olarak BIOS üzerinden "Fast Boot" özelliğini de devre dışı bırakın.
Daha sonra tekrar aynı sorunları yaşayıp yaşamadığınızı kontrol edin.
Sonuçları bekliyorum konu takibimde.
Modern Standby özelliğini kapattım fakat bu seferde uyku moduna girdikten sonra laptop kendini yeniden başlatıyor.

Hatta hocam şimdi tekrar denedim, uyku moduna girdikten sonra direkt kendini kapatıyor zar zor açtım.

Son düzenleme:
Modern Standby özelliğini kapattım fakat bu seferde uyku moduna girdikten sonra laptop kendini yeniden başlatıyor.

Hatta hocam şimdi tekrar denedim, uyku moduna girdikten sonra direkt kendini kapatıyor zar zor açtım.
Cihazınız crash (FATAL_ERROR) oluyor maalesef.
Bu sebeple mevcut senaryo ile karşı karşıya kaldınız.
Yaptığınız ayarları eski haline getirip BIOS'unuzu güncelleyin.
Eğer bu da işe yaramaz ise Asus cihazınız için "Modern Standby" özelliğini varsayılan hale getirmiş.
Yani BIOS üzerinden kapatılması gerekiyor onuda zaten siz yapamıyorsunuz. (BIOS ayarları kilitli olduğu için)
Bu sebeple yapabilecek iki çözümünüz var.
İlki garantisi devam ediyor ise yetkili servisine gönderin.
Bildiğim kadarıyla yetkili servisde bu ayarları değiştiremiyor ama bir şansınızı deneyin.
İkincisi cihazınızı uyku moduna almayın direkt kapatın.
Tamamen kapandığından emin olun sorununuz çözülecektir.
Windows da güç seçeneklerinden hızlı başlatma özelliğini kapatmayı unutmayın! Çünkü hızlı başlatma açık iken cihaz tam kapanmamaktadır.
Ya da BIOS üzerinden "Fast Boot" özelliğini devre dışı bırakın.

Son düzenleyen: Moderatör: