Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Selam,

Birkaç gün önce kasayı açıp temizledim. İşlemciyi ve soğutucuyu söktüm. Macun sürdüm. Anakartı da söktüm. Tekrar birleştirdiğim zaman görüntü gelmedi. Açtığım zaman sinyal yok yazıyor ve siyah ekranda kalıyor. Normalde güç tuşunun üstündeki iki ışık da yanarken kırmızı ışık yanmıyor. Beyaz ışık ise düzenli olarak yanıp sönüyor. Klavye ve kulaklığımın ışıkları yanıyor. Farenin ise yanmıyor. Açılırken gelen Windows sesini kulaklıkta duyamıyorum.

RAM'leri teker teker farklı slotlarda denedim. Silgi ile uçlarını sildim. Bir şey değişmedi. Statik elektriği atmak için HDMI ve güç kablosu takılı değilken güç tuşuna basmayı denedim. Pek bir değişiklik olmadı. Ekran kartı ve bellekler de tam oturmuş gibi duruyor. Kabloyu da denedim çalışıyor.

Sistem:
  • Intel i3 12100F
  • ASUS H610M-R D4
  • ASUS Dual RX 6650 XT 8 GB GDDR6 128 Bit
  • G.Skill Ripjaws V 16 GB (2x8) 3200 MHz CL16
  • Kioxia Exceria Plus G2 PCI-Express 3.0 500 GB M.2 SSD
  • Samsung 870 EVO 500 GB SATA SSD
  • Thermaltake S200 TG ARGB
  • Thermaltake TRS 2 650W
IMG20250527202614.webp

IMG20250527202643.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Anakart soketindeki pinler büküldüğü için açılmıyormuş. Anakart değiştirdim sıkıntısız çalışıyor.
BIOS pilini çıkarıp reset atmayı denedim. İşlemciyi tekrar çıkarır bakarım hocam.

Başka fikri olan yok mu?

Sorunu buldum. Anakartın pinleri bükülmüş. Muhtemelen soğutucu baskı yapmış.

Son düzenleme:
BIOS pilini çıkarıp reset atmayı denedim. İşlemciyi tekrar çıkarır bakarım hocam.

Başka fikri olan yok mu?

Sorunu buldum. Anakartın pinleri bükülmüş. Muhtemelen soğutucu baskı yapmış.
Islemciyi tam yerine oturtmadan sogutucu ile baski yaparsan bu olur. Kalem ile duzeltmeye calisabilirsin.