MeHMeT01

Uzman
Merhaba, cümleten.

ASUS H81M-C anakartım var, M.2 SSD desteği yok. M.2 adaptörü ile M.2 SSD takılır mı? Takılırsa eğer aşağıdaki çeviri ve SSD uyumlu mu?

M.2 çeviri: https://www.hepsiburada.com/maxgo-3...u-karti-p-HBCV00008PMNO5?magaza=kablomarketim
SSD: https://www.hepsiburada.com/samsung...6900mb-s-m-2-ssd-mz-v9p1t0bw-pm-HBC000037QNN9

Bu konu hakkında yardımcı olabilir misiniz? Aynı okuma yazma hızında kullanabilir miyim? Eklediğim SSD'ye uyumlu çeviri önerileriniz de varsa sevinirim.

Kardeşim olur ama olmaz. Şöyle ki; M.2 diskler NVMe arayüzünde çalışır. Anakartında NVMe arayüzü yok. M.2 diski adaptör ile kullanabilirsin evet ama hangi arayüze takarsan o arayüzün hızıyla sınırlı kalırsın. Anakartının PCI arayüzü 2.0 versiyon. Dolayısıyla 500mb/s hızı aşamazsın. Yani standart 2.5" SSD Diskler ile aynı hızı alırsın. Elimde M.2 disk var kullanmak istiyorum diyorsan sınırlı hız ile kullanabilirsin ama bunun için yeni bir M.2 diski alma çünkü dediğim gibi darboğaz olur.

Kardeşim olur ama olmaz. Şöyle ki; M.2 diskler NVMe arayüzünde çalışır. Anakartında NVMe arayüzü yok. M.2 diski adaptör ile kullanabilirsin evet ama hangi arayüze takarsan o arayüzün hızıyla sınırlı kalırsın. Anakartının PCI arayüzü 2.0 versiyon. Dolayısıyla 500mb/s hızı aşamazsın. Yani standart 2.5" SSD Diskler ile aynı hızı alırsın. Elimde M.2 disk var kullanmak istiyorum diyorsan sınırlı hız ile kullanabilirsin ama bunun için yeni bir M.2 diski alma çünkü dediğim gibi darboğaz olur.
Vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim tamamdır.

Anakart Gen3 olmalı.

Anakart Gen2 imiş şimdi datasheet'ten baktım. Bence hiç uğraşma dönüştürücüyle falan para harcama.

Son düzenleme:
Anakart Gen3 olmalı.

Anakart Gen2 imiş şimdi datasheet'ten baktım. Bence hiç uğraşma dönüştürücüyle falan para harcama.
1753862656720.webp

Kullanma kılavuzunda 2.0 olarak belirtilmiş. Ezcümle PCI 3.0 ise de 1GB/s ile sınırlı olacaktır.

Kullanma kılavuzunda 2.0 olarak belirtilmiş. Ezcümle PCI 3.0 ise de 1GB/s ile sınırlı olacaktır.

Merhaba tekrardan, bu aşağıdaki ürünleri alsam mevcut sistemde değişiklik yapabilir miyim? Aynı kasa üzerinde sadece anakart, işlemci ve ram değiştireceğim.

Mevcut sistem

Screenshot_1.webp

Alacağım donanımlar
indir.webp

Bu parçalar kasa, ekran kartı ve power'da uymlu çalışır mı?