1. Slota taktığım KC3000 4TB SSD görüyor. Fakat 2. slotta ki Adata SSD görmüyor ne yapmam gerekiyor?

CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp şu adımları deneyebilirsin.

Diskpart
List disk
select disk (Adata hangi disk ise)
clean
create partition primary
format fs=ntfs quick
assign letter=e
exit

Anakartın hangi yuvasına takılı ve anakart modelin ne? En verimli sonuç için PCI Express 5.0 slotuna takılmasını önermiş kullanma kılavuzunda. Güç kablosunuda takıp deniyorsun değil mi?

Ensure to install the ASUS Hyper M.2 X16 gen5 Card into a PCI Express 5.0 slot for optimum results.

1760817160668.webp

Anakart modelinizi öğrenebilir miyim?

Anakartın hangi yuvasına takılı ve anakart modelin ne? En verimli sonuç için PCI Express 5.0 slotuna takılmasını önermiş kullanma kılavuzunda. Güç kablosunuda takıp deniyorsun değil mi?

Eki Görüntüle 193730

Anakart modelim MSI X570 Tomahawk bu şekilde takılı hepsi. ASUS HyperX16 içerinde ki M.2 SSD biri Kingston KC3000 4TB gen4. diğeri ise Adata Legend 750 M.2 gen 3. ASUS içerisine takılan SSD hangisi olursa olsun sadece 1. slota taktığım görünüyor diğer 2. slottakiler görünmüyor.
111111111111111.webp

Maksat denemek SSD'ler çalışacak mı çalışmayacak mı anlamak için. Oyun oynamayacağın için altta hava almasa bile sorun olmaz. Sadece masaüstünde çalışırken ekran kartı ısınmaz. İşlemcide onboard GPU olsa ekran kartını da çıkart görüntüyü anakarta bağla derdim ama tahminim işlemcinde iGPU yok diye bu öneriyi yaptım.

Çoğu anakartlarda alttaki tüm PCI ve M.2 slotlarını doldurunca hız düşmesi, çalışmama, sistem de görmeme gibi sorunlar yapabiliyor. Sendeki de böyle bir durum olabilir.

Maksat denemek SSD'ler çalışacak mı çalışmayacak mı anlamak için. Oyun oynamayacağın için altta hava almasa bile sorun olmaz. Sadece masaüstünde çalışırken ekran kartı ısınmaz. İşlemcide onboard GPU olsa ekran kartını da çıkart görüntüyü anakarta bağla derdim ama tahminim işlemcinde iGPU yok diye bu öneriyi yaptım.

Çoğu anakartlarda alttaki tüm PCI ve M.2 slotlarını doldurunca hız düşmesi, çalışmama, sistem de görmeme gibi sorunlar yapabiliyor. Sendeki de böyle bir durum olabilir.

Yarın deneyeceğim hocam bir de BIOS ayarlarından x4 x4 x4 x4 seçmem gerektiği yazıyordu yabancı birkaç sitede onu da denedim o şekilde de çalışmadı dediğin gibi bir de öyle deneyip bildireceğim.