Masaüstü çok farklı. O yüzden özellikle her yere laptop yazdım. Rica ediyorum biliyorsanız konuşun insanların aklını karıştırmayın. İyi sosyaller.
Serviste X marka/model laptoba Y marka model laptobunun anakartını takmayacaklar. Değişirse de aynı model kart takacaklar.

Ki benim yaptığım tamda öyle oldu. X sisteminden Y sistemine geçiş yaptım. Sizin işleminizden daha karmaşık işlem.

Hem işlemci (intel-amd) hem, anakart (intel-amd)(ve üzerindeki o/b cihazlar) değişti..

Windows açıldı yeni sürücüleri yükledim işlem tamam. Sizin laptobunuza yapılacak işlem bundan daha karmaşık nasıl olabilir ???

Artı bilgisayar dünyasında hiç bir şeyin garantisi yoktur diye de yazdım. Haa belki sizde bir sorun çıkacak. Ama bu sorun laptop olmasından değil. Bilgisayar olduğu için olacak.

Eski Windows 3.1 zamanlarıdan beri, laptop masa üstü, bir sürü bilgisayara windows yükledim.
O zamanlar bırak parça değişikliğini, windows hiç bir şeyi değişmemiş bilgisayara yüklenirken bile sorunlar çıkarıtıyordu. Bir önce sorunsuz tanıdığı kartı, tanımıyordu vb...

Artık windows öyle değil. Çok çok daha başarılı cihaz tanııyıp, uygun sürücü yüklemede.

Son olarak, Windows açısından laptop da bilgisayar, masasütü de bilgisayar..

Size de iyi sosyaller.

Serviste X marka/model laptopa y marka model laptopunun anakartını takmayacaklar. Değişirse de aynı model kart takacaklar.

Ki benim yaptığım tam da öyle oldu. X sisteminden y sistemine geçiş yaptım. Sizin işleminizden daha karmaşık işlem.

Hem işlemci (Intel-AMD) hem, anakart (Intel-AMD)(ve üzerindeki o/b cihazlar) değişti.

Windows açıldı yeni sürücüleri yükledim işlem tamam. Sizin laptopunuza yapılacak işlem bundan daha karmaşık nasıl olabilir?

Artı bilgisayar dünyasında hiçbir şeyin garantisi yoktur diye de yazdım. Haa belki sizde bir sorun çıkacak. Ama bu sorun laptop olmasından değil. Bilgisayar olduğu için olacak.

Eski Windows 3.1 zamanlarıdan beri, laptop masaüstü, bir sürü bilgisayara Windows yükledim.
O zamanlar bırak parça değişikliğini, Windows hiçbir şeyi değişmemiş bilgisayara yüklenirken bile sorunlar çıkarıtıyordu. Bir önce sorunsuz tanıdığı kartı, tanımıyordu vb...

Artık Windows öyle değil. Çok çok daha başarılı cihaz tanııyıp, uygun sürücü yüklemede.

Son olarak, Windows açısından laptop da bilgisayar, masasütü de bilgisayar.

Size de iyi sosyaller.

Laptop da bilgisayar, masaüstü de bilgisayar demen çok güldürdü beni. SSD'ye masaüstünde Windows kurup laptopa taktığımda hiçbir şekilde o Windows'u çalıştıramadım. Sıfırlamam gerekti. Ben de diyorum ki madem o da bilgisayar bu da bilgisayar, eğer anakart veya herhangi bir şey değişirse yine buna benzer problem yaşar mıyım? Bunu anlatmadım çünkü anlatmama gerek yok. Böyle şeyler sizin yaptığınız gibi fikir yürüterek anlaşılmaz. Biliyorsanız konuşun bilmiyorsanız fikrinizi kendinize saklayın. Sizin mantığınıza göre o msaüstünden söktüğüm SSD'nin de çalışması gerekirdi. Bu konuyu o şekilde açsaydım da aynı şeyleri söyleyecektiniz. Ama öyle değil işte. Benim bir kusurum varsa affola. Hata insana mahsustur. Siz neden kabul "edemiyorsunuz" anlayamıyorum. :)

Laptop da bilgisayar, masaüstü de bilgisayar demen çok güldürdü beni. SSD'ye masaüstünde Windows kurup laptopa taktığımda hiçbir şekilde o Windows'u çalıştıramadım. Sıfırlamam gerekti. Ben de diyorum ki madem o da bilgisayar bu da bilgisayar, eğer anakart veya herhangi bir şey değişirse yine buna benzer problem yaşar mıyım? Bunu anlatmadım çünkü anlatmama gerek yok. Böyle şeyler sizin yaptığınız gibi fikir yürüterek anlaşılmaz. Biliyorsanız konuşun bilmiyorsanız fikrinizi kendinize saklayın. Sizin mantığınıza göre o msaüstünden söktüğüm SSD'nin de çalışması gerekirdi. Bu konuyu o şekilde açsaydım da aynı şeyleri söyleyecektiniz. Ama öyle değil işte. Benim bir kusurum varsa affola. Hata insana mahsustur. Siz neden kabul "edemiyorsunuz" anlayamıyorum. :)
Cengiz demir dediklerinde haklı laptop dediğiniz masaüstünün performans düşüklüğü ile sunan minimalize hale getirilmiş 16 inç masaüstü cihazlardır. Performansı düşürülmüş dedim çünkü ; 5070 laptop 115w çekerken 5070 250w çekiyor geri kalan parçalarıda anlarsınız. " Biliyorsanız konuşun " şeklindeki hitaplarınız yanlış. Dedikleri yanlış olsa başka birisi yada moderatör yanlış der mesajını siler /sildirirdi. Foruma uygun bir tartışma olmamış. :(

Cengiz demir dediklerinde haklı laptop dediğiniz masaüstünün performans düşüklüğü ile sunan minimalize hale getirilmiş 16 inç masaüstü cihazlardır. Performansı düşürülmüş dedim çünkü; 5070 laptop 115W çekerken 5070 250W çekiyor geri kalan parçaları da anlarsınız. " biliyorsanız konuşun " şeklindeki hitaplarınız yanlış. Dedikleri yanlış olsa başka birisi ya da moderatör yanlış der mesajını siler /sildirirdi. Foruma uygun bir tartışma olmamış. :(

Ne alaka şu an konu o mu?

Öncelikle şunu söyliyeyim. %100 çalışır gibi bir ifadem olmadı.. Bilgisayar dünyasında her şey olabilir diye belirttim.

İkincisi, siz konuyu masaüstünden çıkardığım ssd yi laptoba takacağım diye açmamışsınız.
Laptobun anakartı değişirse diye açmışsınız.
Ben de laptoptan çıkardığım ssd yi masaüstüne taktım diye yazmadım.
Masaüstünde yaptığım değişiklikleri yazdım. Siz de laptopda yapacağınız değişiklikle ilgili bilgi istemişsiniz.
Eğer o şekilde açsaydınız yine deneyimimi söyler ve %100 garanti vermezdim.

Neyse daha çok şey yazardım da yapay zeka böyle söyledi..

Forumlarda sıkça paylaşılan anakart değişimi sonrası çözümler neler

Özetle, anakart değişiminden sonra en yaygın forum çözümü anakart ve chipset sürücülerinin güncellenmesi, BIOS ayarlarının kontrolü, gerekirse temiz Windows kurulumu yapılmasıdır. Sürücü ve donanım uyumluluğu sağlandığında SSD üzerindeki Windows yeniden yükleme yapmadan da çalışabilir ancak bazı sorunları sürücü güncellemeleriyle çözmek gerekir

Yani uyduruk şeyler yazmıyoruz kafamızdan. (Forumlarda kelimesine dikkat edin)

İyi sosyaller.

Öncelikle şunu söyleyeyim. %100 çalışır gibi bir ifadem olmadı. Bilgisayar dünyasında her şey olabilir diye belirttim.

İkincisi, siz konuyu masaüstünden çıkardığım SSD'yi laptopa takacağım diye açmamışsınız.
Laptopun anakartı değişirse diye açmışsınız.
Ben de laptoptan çıkardığım SSD'yi masaüstüne taktım diye yazmadım.
Masaüstünde yaptığım değişiklikleri yazdım. Siz de laptopta yapacağınız değişiklikle ilgili bilgi istemişsiniz.
Eğer o şekilde açsaydınız yine deneyimimi söyler ve %100 garanti vermezdim.

Neyse daha çok şey yazardım da yapay zeka böyle söyledi.

forumlarda sıkça paylaşılan anakart değişimi sonrası çözümler neler

özetle, anakart değişiminden sonra en yaygın forum çözümü anakart ve chipset sürücülerinin güncellenmesi, BIOS ayarlarının kontrolü, gerekirse temiz Windows kurulumu yapılmasıdır. Sürücü ve donanım uyumluluğu sağlandığında SSD üzerindeki Windows yeniden yükleme yapmadan da çalışabilir ancak bazı sorunları sürücü güncellemeleriyle çözmek gerekir

Yani uyduruk şeyler yazmıyoruz kafamızdan. (forumlarda kelimesine dikkat edin)

İyi sosyaller.

İki cümle bile kuramayıp bütün her şeyi yapay zekaya mı yazdırdın cidden? Benim aklım fikrim yok mu? Yapay zekaya sormasını ben bilmiyor muyum? Demek ki hiçbir şey bildiğin yok, AI ne derse onu söylüyorsun. Kendi kendine sinirlenip sinirlenip yazmışsın acınası durumdasın. Biraz kitap okumalısın.

İki cümle bile kuramayıp bütün her şeyi yapay zekaya mı yazdırdın cidden? Benim aklım fikrim yok mu? Yapay zekaya sormasını ben bilmiyor muyum? Demek ki hiçbir şey bildiğin yok, AI ne derse onu söylüyorsun. Kendi kendine sinirlenip sinirlenip yazmışsın acınası durumdasın. Biraz kitap okumalısın.
İki cümleyi kuramayıp mı ? Zahahaaaaaaa :D
Yukarıda da yazdım. Hani yapay zekaya yorum yaptırır falan dersiniz diye. "Forumlardan alınan...." diye özellikle belirttim.

Yapay zeka yerine, forumları araştırır, aramalar yapar linkleriyle buraya koyardım.
Ama zaman diye bir kavram var. Hani herkes için önemli olan.
Ne diye bir iki saatimi o iş için harcayayım.. Yapay zekaya forumlarda geçen konulara bakmasını söyledim.
O da forumları derleyip özetledi..

Yapay zekanın kattığı bir yorum yok orada... Yani o ne derse değil. Bu işi deneyimlemiş insanların verdiği bilgilerin özeti onlar.

Anlama becerisini geliştirmek için; benim değil başkalarının kitaba ihtiyacı var demek ki.. :D

Haa şu anda Dan Brown'un son kitabı Sırların Sırrını okuyorum. Tüm kitaplarını tavsiye ederim.
Ayrıca, tüm popüler romanları artı çizgi roman, mizah dergileri de çok okudum. Onlardan da tavsiye ederim.
(Tommiks, Teksas, Zagor, Kızıl Maske... Gırgır, Çarşaf, Hıbır, Fırt..... )

Son olarak. 80'lerden beri bilgisayarlarla (Commodore 64, Atari 800 XL..........PC) haşır neşirim.
Çok şükür yapay zekadan kopyala yapıştır yapmaya ihtiyacım olamayacak kadar bilgim
ve yapay zekayı çalıştırıp, ona var olan bilgilerden derleme yaptırıp, zamanımı efektif kullanmayı bilecek kadar da tecrübem var.

Son düzenleme:
İki cümleyi kuramayıp mı? Zahahaaaaaaa :D
Yukarıda da yazdım. Hani yapay zekaya yorum yaptırır falan dersiniz diye. "forumlardan alınan..." diye özellikle belirttim.

Yapay zeka yerine, forumları araştırır, aramalar yapar linkleriyle buraya koyardım.
Ama zaman diye bir kavram var. Hani herkes için önemli olan.
Ne diye bir iki saatimi o iş için harcayayım. Yapay zekaya forumlarda geçen konulara bakmasını söyledim.
O da forumları derleyip özetledi.

Yapay zekanın kattığı bir yorum yok orada... Yani o ne derse değil. Bu işi deneyimlemiş insanların verdiği bilgilerin özeti onlar.

Anlama becerisini geliştirmek için; benim değil başkalarının kitaba ihtiyacı var demek ki. :D

Haa şu andadan Brown'un son kitabı sırların sırrını okuyorum. Tüm kitaplarını tavsiye ederim.
Ayrıca, tüm popüler romanları artı çizgi roman, mizah dergileri de çok okudum. Onlardan da tavsiye ederim.
(Tommiks, teksas, zagor, kızıl maske... Gırgır, çarşaf, hıbır, fırt... )

Son olarak. 80'lerden beri bilgisayarlarla (commodore 64, atari 800 XL...PC) haşır neşirim.
Çok şükür yapay zekadan kopyala yapıştır yapmaya ihtiyacım olamayacak kadar bilgim.
Ve yapay zekayı çalıştırıp, ona var olan bilgilerden derleme yaptırıp, zamanımı efektif kullanmayı bilecek kadar da tecrübem var.

Tartışmaya değecek kalitede bir insan oluğunuzu düşünmüyorum. Son sözümü söyleyeceğim çünkü anlaşılan AI yardımı ile konuşmaya devam edeceksiniz. Ben yapay zekaya şu problemi forumlarda araştır diyecek kapasitede bir adamım. Ama onsuz yapamadığınız yapay zekanız işe yarar bilgi vermediği için bu konuda tecrübe sahibi olan "gerçek insanlara" sormak istedim. Burada sana düşen şey eğer yardım etmek istiyorsan, bildiğin şeyleri anlatmaktır. Eğer istemiyorsan kimse seni buraya zorla getirmediği için bilgi sahibi olmadığın konularda "herhangi bir şey" söyleme. Çünkü fayda vermez, zarar verir. Çünkü yapay zekanın söylediği bilginin doğruluğunu kendinde işleyemezsin. sizden tek ricam yalnızca doğruluğunu onaylayabildiğiniz şekilde başkalarına yardım edin. Aksi takdirde yararda değil zararda bulunursunuz. Bir de alakasız bir şekilde okuduğun kitapları söylemişsin. Kime neyi kanıtlıyorsun bilmiyorum ama tedavi görmen şart :D iyi sosyaller.