• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

ASUS monitörde piksel temizleme süresi çok fazla gözüküyor

Merhaba, kullandığım monitörde OLED zaman takip kısmından kullandığım süreye baktığımda 595 saat olarak gözüküyor. Hemen altında piksel temizleme diye bir kısım var, orada ise 489 yazıyor. Yanında saat gibi bir ibare yok. Bu 489 saat boyunca piksel temizleme yaptığı anlamına mı geliyor? İnternette bazı forum sitelerinde bazı monitörlerin piksel temizleme döngüsünde takılı kaldığı yönünde yazılar okumuştum. Bu kadar fazla piksel temizleme yapması monitöre zarar veriyor vs. tarzındaydı yazılar. Bu konu hakkında bilgi sahibi olan var mı?

489 kere temizlenmiş olarak algıladım ben. İstersen monitörü İngilizce yap, orjinalinde ne yazıyor ona bakalım. Çeviri yanıltabilir.

489 kere piksel temizliği yapmış. ASUS monitorler bu konuda agresif, 5 dakika standbyda kalınca piksel temizliği yapıyor.

489 kere temizlenmiş olarak algıladım ben. İstersen monitörü İngilizce yap, orijinalinde ne yazıyor ona bakalım. Çeviri yanıltabilir.

Orijinalinde pixel cleaning times yazıyor. Senin dediğin anlama geliyor sanırım. Fakat 600 saat içerisinde 490 kez piksel temizleme işlemi yapması normal mi? Biraz fazla gibi geldi o yüzden konu açtım. Yabancı bir forum sitesinde piksel temizleme döngüsünde kalıyor monitörler tarzında bir şey okumuştum, ne kadar doğru bilmiyorum.

489 kere piksel temizliği yapmış. ASUS monitorler bu konuda agresif, 5 dakika standbyda kalınca piksel temizliği yapıyor.

Ben ekranı kullanmayacağım zaman kapatıyorum, daha sonra geri gelip açıyorum. O kapalı tuttuğum 3-5 dk boyunca sanırım sürekli piksel temizleme yapmış. Bu kadar saat kullanımda bu kadar fazla piksel temizleme yapması garibime gitti sadece. Bu normal mi diye sormak istedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…