yasarr

Üyecik
Recep Baltaş'ın incelemesini yaptığı ASUS XG32UCWMG OLED monitörün bir alt versiyonunu satın aldım. ASUS XG32UCWG normalde 4 ya da 8 saat kullanım sonrası manuel ya da otomatik piksel temizliği yapıyor ama ben piksel temizlemeyi manuel yapsam dahi temizlikten hemen sonra PC'yi kapattığımda tekrar piksel temizliği yapıyor. Otomatik PC sadece açıp kapatsam dahi her kapandığında piksel temizleme yapıyor. 100 saat kullanım sürem var, 100 kez piksel temizleme yapmış otomatik. Bu bir hata mı? Panelin ömrünü kısaltır diyorlar.

Bilgisi olan yardımcı olabilir mi? Garanti süreci ile görüşmem gerekir mi? Ürünü alalı 2 ay oldu.

Piksel yenileme denilen ne kadar az olursa aslında o kadar iyi. Piksel yenilemenin amacı tum piksellerdeki yıpranmayı esitlemek.
Sistem en cok ısınan ve en az ısınan pikselleri seçiyor. En azından ısınan voltajlari, en cok isinanlarla esitlemek için voltaj veriyor. Bu şekilde yanma durumunu minimize etmeye çalışıyor. Haliyle bu da ömründen yiyor. İlerleyen zamanlarda bu da bize piksellerin parlaklığında düşüş olarak yansıyor.
Monitörü her kapattığında yenileme olayı cok saçma. Saati sifirlamama olayı daha da saçma. Driver lari kontrol edin. Yazılımsal olarak cozulebilecek birsey bu

Piksel yenileme denilen ne kadar az olursa aslında o kadar iyi. Piksel yenilemenin amacı tum piksellerdeki yıpranmayı esitlemek.
Sistem en cok ısınan ve en az ısınan pikselleri seçiyor. En azından ısınan voltajlari, en cok isinanlarla esitlemek için voltaj veriyor. Bu şekilde yanma durumunu minimize etmeye çalışıyor. Haliyle bu da ömründen yiyor. İlerleyen zamanlarda bu da bize piksellerin parlaklığında düşüş olarak yansıyor.
Monitörü her kapattığında yenileme olayı cok saçma. Saati sifirlamama olayı daha da saçma. Driver lari kontrol edin. Yazılımsal olarak cozulebilecek bir şey bu.

Voltaj dengelediği doğru ancak bu pixellerde bir yorulmaya sebep olmuyor, 1. ve 2. nesil Oled lerde dediğin doğru ancak 3. nesil QD OLED panellerde bu sorun ortadan kaldırıldı ve arkadaşın modelinde de böyle bir sorun yok. Diğer konuda ise driverlar ile ilgili değil sorun, direk yazılım içerisinde öyle ayarlı ASUS ROG larda. Değiştiremiyorsun yani öyle bir ayar yok.
Yazılım ile çözülmesi içinde ASUS'a bildirdik, ancak onlar çözer çünkü yeni güncelleme ile, daha önce ben bir sorunu belirtip yeni güncelleme ile düzelttirmiştim. Bakalım bekleyip göreceğiz :giggle:

Son düzenleme: