yasarr

Üyecik
Recep Baltaş'ın incelemesini yaptığı ASUS XG32UCWMG OLED monitörün bir alt versiyonunu satın aldım. ASUS XG32UCWG normalde 4 ya da 8 saat kullanım sonrası manuel ya da otomatik piksel temizliği yapıyor ama ben piksel temizlemeyi manuel yapsam dahi temizlikten hemen sonra PC'yi kapattığımda tekrar piksel temizliği yapıyor. Otomatik PC sadece açıp kapatsam dahi her kapandığında piksel temizleme yapıyor. 100 saat kullanım sürem var, 100 kez piksel temizleme yapmış otomatik. Bu bir hata mı? Panelin ömrünü kısaltır diyorlar.

Bilgisi olan yardımcı olabilir mi? Garanti süreci ile görüşmem gerekir mi? Ürünü alalı 2 ay oldu.

Bilgisayarı kapattığınızda zaten otomatik pixel temizleme yapılıyor, manuel olarak 5 dakika önce de yapsan yapılıyor, yapmasan da. Bu PC kapandığında yaptığı pixel temizleme saat süresini sıfırlamıyor, açıkken gelen pixel temizleme süresi için diyorum ve hiç bir sorun teşkil etmez, aksine daha iyidir. Benim monitörümde her kapadığımda pixel temizleme yapıyor, bir tik sesi geliyor; o ses temizleme başladı demektir. Ses bir daha gelince temizleme sona ermiş demektir.

Bilgisayarı kapattığınızda zaten otomatik pixel temizleme yapılıyor, manuel olarak 5 dakika önce de yapsan yapılıyor, yapmasan da. Bu PC kapandığında yaptığı pixel temizleme saat süresini sıfırlamıyor, açıkken gelen pixel temizleme süresi için diyorum ve hiç bir sorun teşkil etmez, aksine daha iyidir. Benim monitörümde her kapadığımda pixel temizleme yapıyor, bir tik sesi geliyor; o ses temizleme başladı demektir. Ses bir daha gelince temizleme sona ermiş demektir.
Bu monitöre özel birşey mi diyecegim ama cok saçma. Asus rog gibi bir seride bence bir sorun var burada. Bence bir servisiyle görüşsün.
Ben de evnia vsr 16 saatte 1 temizleme yapıyor. 16. Saatte monitor hala aktif ise 24. Saate kadar uyarı veriyor. 24. Saat sonunda zorla temizlik yapıyor. Eger 15. Saatte ben manuel temizlersem saat sifirlaniyor.

Mesela ben manuel temizleme yapıyorum üstünden 1 saat kullaniyorum PC yi oled bilgilerin de piksel temizliği yapildiktan sonra ki süre de gözüküyor 1 saat yazıyor sonra pc kapatiyorum 10 dk sonra açıyorum dediğiniz gibi temizleme otomatik tekrar yapılmış ve piksel temizlene süresinden sonra kullanim sureside süresi de sıfırlanmış oluyor benim bildiğim 4 8 saatte bir otomatik yapması ve ya manuel yapmamız gerek bu şekil de zararlı olmaz mı panel ömrü açısından