Detaylar
Kim cevapladı?Laptop ekranında sorun olmayıp hem monitörde hem televizyonda aynı bozulmanın oluşması, sorunun ekranlardan ziyade harici görüntü çıkışı tarafında olduğunu gösteriyor.
İki cihazı da aynı HDMI kablosuyla denediyseniz öncelikle farklı ve mümkünse kaliteli bir HDMI kablosuyla tekrar deneyin. Ardından harici ekranı kendi doğal çözünürlüğünde 60 Hz'e alın ve ekran kartı sürücüsünü temiz bir şekilde baştan kurun.
Farklı kabloyla hem monitörde hem TV'de aynı bozulma devam ederse HDMI portu/görüntü çıkışı veya GPU tarafında donanımsal problem ihtimali güçlenir. USB-C üzerinden görüntü çıkışı destekleniyorsa onunla da test edebilirsiniz. USB-C'de sorun yoksa HDMI çıkışı, onda da aynıysa ekran kartı tarafına bakmak gerekir.
İki cihazı da aynı HDMI kablosuyla denediyseniz öncelikle farklı ve mümkünse kaliteli bir HDMI kablosuyla tekrar deneyin. Ardından harici ekranı kendi doğal çözünürlüğünde 60 Hz'e alın ve ekran kartı sürücüsünü temiz bir şekilde baştan kurun.
Farklı kabloyla hem monitörde hem TV'de aynı bozulma devam ederse HDMI portu/görüntü çıkışı veya GPU tarafında donanımsal problem ihtimali güçlenir. USB-C üzerinden görüntü çıkışı destekleniyorsa onunla da test edebilirsiniz. USB-C'de sorun yoksa HDMI çıkışı, onda da aynıysa ekran kartı tarafına bakmak gerekir.
Laptop ekranında sorun olmayıp hem monitörde hem televizyonda aynı bozulmanın oluşması, sorunun ekranlardan ziyade harici görüntü çıkışı tarafında olduğunu gösteriyor.
Kullandığım kablo haricinde yeni kablo sipariş ettim, gelince o şekilde de deneyeyim hocam. Onun dışında DDU ile NVIDIA ve Intel silip en güncel sürümleri kurdum. Düzelmedi. DDU ile NVIDIA ve Intel silip Casper'in sitesindeki NVIDIA ve Intel driver'larını kursam düzelme ihtimali var mı sizce? USB-C görüntü destekliyor.
Son düzenleyen: Moderatör:
Casper’ın kendi sitesindeki NVIDIA ve Intel sürücülerini denemenizde fayda var. Özellikle çift ekran kartlı laptoplarda üreticinin verdiği sürücüler bazen cihazın görüntü çıkışı yapısına göre özelleştirilmiş olabiliyor.Kullandığım kablo haricinde yeni kablo sipariş ettim, gelince o şekilde de deneyeyim hocam. Onun dışında DDU ile NVIDIA ve Intel silip en güncel sürümleri kurdum. Düzelmedi. DDU ile NVIDIA ve Intel silip Casper'in sitesindeki NVIDIA ve Intel driver'larını kursam düzelme ihtimali var mı sizce? USB-C görüntü destekliyor.
Ama ben sürücüden önce USB-C görüntü çıkışını da mutlaka denerdim. USB-C üzerinden görüntü düzgün gelirse sorun büyük ihtimalle HDMI çıkışı/portu tarafında kalır. USB-C’de de aynı bozulma olursa ekran kartı veya görüntü çıkışını yöneten donanım tarafı daha şüpheli hale gelir.
Yeni HDMI kablosu geldiğinde de onunla test edin. Yeni kablo + USB-C + Casper sürücüleriyle de düzelmezse servislik bir durum olma ihtimali yüksek.
Casper'ın kendi sitesindeki NVIDIA ve Intel sürücülerini denemenizde fayda var. Özellikle çift ekran kartlı laptoplarda üreticinin verdiği sürücüler bazen cihazın görüntü çıkışı yapısına göre özelleştirilmiş olabiliyor.
Ama ben sürücüden önce USB-C görüntü çıkışını da mutlaka denerdim. USB-C üzerinden görüntü düzgün gelirse sorun büyük ihtimalle HDMI çıkışı/portu tarafında kalır. USB-C'de de aynı bozulma olursa ekran kartı veya görüntü çıkışını yöneten donanım tarafı daha şüpheli hale gelir.
Yeni HDMI kablosu geldiğinde de onunla test edin. Yeni kablo + USB-C + Casper sürücüleriyle de düzelmezse servislik bir durum olma ihtimali yüksek.
Hocam ama USB C ile sorunu nasıl anlayacağız ki, USB-C'den alınan görüntü dahili ekran kartına bağlı oluyor diye biliyorum HDMI ise harici olan.
Aynen, o ihtimal var. Laptoplarda hangi portun hangi GPU'ya bağlı olduğu modele göre değişiyor. USB-C iGPU'ya, HDMI da NVIDIA'ya bağlıysa USB-C testi HDMI çıkışını birebir test etmiş olmaz.Hocam ama USB C ile sorunu nasıl anlayacağız ki, USB-C'den alınan görüntü dahili ekran kartına bağlı oluyor diye biliyorum HDMI ise harici olan.
Ama yine de işimize yarar. USB-C'den görüntü temiz gelirken HDMI'da bozulma devam ederse sorun daha çok HDMI portu/kablo veya NVIDIA'nın görüntü çıkışı tarafına daralır. İkisinde de aynı bozulma olursa sürücü ya da daha genel bir görüntü problemi düşünülür.
İsterseniz NVIDIA App üzerinden PhysX yapılandırması kısmının ekran görüntüsünü de atın. Genelde hangi görüntü çıkışının hangi GPU'ya bağlı olduğu orada görülebiliyor.
Aynen, o ihtimal var. Laptoplarda hangi portun hangi GPU'ya bağlı olduğu modele göre değişiyor. USB-C IGPU'ya, HDMI da NVIDIA'ya bağlıysa USB-C testi HDMI çıkışını birebir test etmiş olmaz.
Ama yine de işimize yarar. USB-C'den görüntü temiz gelirken HDMI'da bozulma devam ederse sorun daha çok HDMI portu/kablo veya NVIDIA'nın görüntü çıkışı tarafına daralır. İkisinde de aynı bozulma olursa sürücü ya da daha genel bir görüntü problemi düşünülür.
İsterseniz NVIDIA App üzerinden PhysX yapılandırması kısmının ekran görüntüsünü de atın. Genelde hangi görüntü çıkışının hangi GPU'ya bağlı olduğu orada görülebiliyor.
Hocam atacağım ama fotoğraf 3 MB olmasına rağmen maksimum boyut 6 MB diyor hata veriyor.