ratak4235 2

Yetkin
Monitörde değişik bozulmalar oluyor. Mesela koyduğum wallpaper laptop ekranında normalken monitörde piksel piksel gibi bozulmalar var. Televizyona bağladım, onda da aynı.

20260912_002717.webp

image-1789247697009.webp

20260913_004022.webp

Bu anlattığınız durumda ben de donanımsal arızadan çok görüntü aktarımı/renk formatı veya o görselin kendisiyle ilgili bir durum olduğunu düşünüyorum. Donanımsal bir GPU problemi olsa genelde sadece belli bir wallpaperda değil; oyunlarda, farklı görüntülerde veya masaüstünde de rastgele artifact görme ihtimaliniz olurdu.

Başka wallpaperlarda neredeyse hiç olmuyor ve oyunlarda da sorun yaşamıyorsanız bu şekilde kullanmanızda bir sakınca yok bence. Özellikle o tarz mor/mavi geçişli ve sıkıştırılmış görsellerde renk geçişlerindeki bozulmalar harici ekranda daha belirgin görünebiliyor.

Yine de NVIDIA tarafında çıkışın RGB ve dinamik aralığın Tam olduğundan emin olun. Onlar da normalse ben şimdilik cihazı servise gönderecek bir durum görmüyorum. Farklı içeriklerde de artifact çıkmaya başlarsa o zaman tekrar donanım tarafına bakılır.
Oyun oynarken bu tarz bozulmalar dediğim gibi sıfır hocam. Ayrıca bozulma dışında da oyunlarda ekran kartı kullanımı olduğu için sorun çıkardı diye düşünüyorum. Yardımınız için çok teşekkür ederim.