anilx

Yetkin
Arkadaşlar Gen2 modelini satın aldım, evet biliyorum normalde OLED'e karşıyım fakat İncehesap'tan 3 kere aldığım M.27Up'ta her seferinde ölü piksel çıkması...
Ve Gigabyte servisinin en az 5 ölü piksel politikası vs. vs. En sonunda stokları tükendi M.27Up'ın, ben de aynı özellikli Alienware monitöre baktım fakat 0.5 ms yazmalarına rağmen 7 ms gecikme var.
Ben de IPS'ten pes ettim. Fakat ASUS servisi "burn-in" olursa işte "en az şu kadar burn-in olacak", "işte şu kısımda olacak", "300 piksel harici kabul etmiyoruz" bla bla deyip reddedebilirler mi?

Arkadaşlar Gen2 modelini satın aldım, evet biliyorum normalde OLED'e karşıyım fakat İncehesap'tan 3 kere aldığım M.27Up'ta her seferinde ölü piksel çıkması...
Ve Gigabyte servisinin en az 5 ölü piksel politikası vs. vs. En sonunda stokları tükendi M.27Up'ın, ben de aynı özellikli Alienware monitöre baktım fakat 0.5 ms yazmalarına rağmen 7 ms gecikme var.
Ben de IPS'ten pes ettim. Fakat ASUS servisi "burn-in" olursa işte "en az şu kadar burn-in olacak", "işte şu kısımda olacak", "300 piksel harici kabul etmiyoruz" bla bla deyip reddedebilirler mi?
Asus servisinde asıl korkman gereken, olmayan başka bir kusur nedeniyle (ekran çizik vs.) garanti dışı kalması. Başıma geldi hakem heyetliğim:

Tavsiyem Dell Oled al, monitörde servisi en sağlam Dell, ülkemiz için geçerli bu tabi ki.

Arkadaşlar gen2 modelini satın aldım, evet biliyorum normalde OLED'e karşıyım fakat İncehesap'tan 3 kere aldığım M.27Up'ta her seferinde ölü piksel çıkması...

Şu çaresizlik çok kötü bir şey, acaba kabul edecek mi sorunlu mu gelecek vs. Hem doğru mal üretmeyip hem de iade alırken uğraştırıyorlar.

LCD monitörlerde kalite kontrol yerlerde sürünüyor ben de seninle bire bir aynı sebepten dolayı OLED aldım. Bildiğim kadarıyla belirli bir şart yok burn in garantisi için ama özel uğraş vermen lazım burn in olması için. Zaten sorun ne olursa olsun servisin insafına kalıyorsun bu sadece burn in için değil diğer oluşabilecek bütün sorunlar için geçerli.

ASUS servisinde asıl korkman gereken, olmayan başka bir kusur nedeniyle (ekran çizik vs.) Garanti dışı kalması. Başıma geldi hakem heyetliğim:

Tavsiyem Dell OLED al, monitörde servisi en sağlam Dell, ülkemiz için geçerli bu tabii ki.

Ya beni 4 5 ay idare etse yeter sonra dandik bir IPS alırım hakem heyetine başvururum.

Pek uzman değilim ama Dell ailenware öneriyorlar ona baktınız mı?

Pahalı ve LCD'leri 7 8 ve 15ms GtG değeri veriyor OverDrive Extrem'e alsanız bile.

LCD monitörlerde kalite kontrol yerlerde sürünüyor ben de seninle bire bir aynı sebepten dolayı OLED aldım. Bildiğim kadarıyla belirli bir şart yok burn in garantisi için ama özel uğraş vermen lazım burn in olması için. Zaten sorun ne olursa olsun servisin insafına kalıyorsun bu sadece burn in için değil diğer oluşabilecek bütün sorunlar için geçerli.

Şu ayar hariç bütün OLED koruma ayarlarını açacağım, işte uzaklık kontrolü vs. zaten iPhone 15'lerde OLED panel kullanıyor ve sabit ikonları soluklaştırıyor ve titreştiriyor fark ediyorum.

Ekran Resmi 2026-03-16 14.09.06.webp

Ya beni 4 5 ay idare etse yeter sonra dandik bir IPS alırım hakem heyetine başvururum.

Pahalı ve LCD'leri 7 8 ve 15ms GtG değeri veriyor OverDrive Extrem'e alsanız bile.

Şu ayar hariç bütün OLED koruma ayarlarını açacağım, işte uzaklık kontrolü vs. zaten iPhone 15'lerde OLED panel kullanıyor ve sabit ikonları soluklaştırıyor ve titreştiriyor fark ediyorum.

Eki Görüntüle 233381
Bu zaten default ayarlarda kapalı geliyor kimsenin bunu açtığını sanmıyorum.

Her firma genelde yanmalarda kullanıcı hatası diyor. Şikayetvar'da bir sürü örnek var. Woled'lerde yanma olayı daha çok oluyor diye biliyorum. QD-OLED yanma konusunda daha safe bir teknoloji. Ona yonelmeniz daha doğru olur yanma konusunda tereddüt yaşıyorsanız. 4 saatten fazla kullanan biriyseniz günlük oled her halükarda kumar.