matterzi

Becerikli
Yer
İstanbul
İyi akşamlar arkadaşlar,

BIOS'u güncelledim, ASUS anakart kullanıyorum. Güncelledim ve yeniden başlattığımda sürekli BIOS'a atıyor. Ne yapabilirim?

Not: Paylaştığım fotoğrafta SSD'yi görmüyor olabilir mi?

1763848410619121328346702479516.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Boot kısmına gelip Windows Manager olan kısmı ilk sıraya alır mısınız? Hiç çıkmıyor ise SATA AHCI yapın.

CSM açacaksın zira muhtemelen Windows'un MBR kurulu.

Merhaba Recep hocam,

CSM ayarı disable idi, enable yaptım ve "UEFI only" işaretledim fakat yine BIOS ekranına atıyor...

Boot kısmına gelip Windows Manager olan kısmı ilk sıraya alır mısınız? Hiç çıkmıyor ise SATA AHCI yapın.
SATA AHCI hocam, menüde de hiçbir şey çıkmıyor, masaüstüne gelemiyorum.

Bilgisayarı kapatma tuşundan kapatıp açsam zarar verir mi?

Selam arkadaşlar,

Sorunu çözemiyorum, bilgisayarcı yeni SSD önerdi. Format atmam gerekir mi?

BIOS güncellemeden SSD çalışıyor ise güncelledikten bozulacağı sanmam. SSD'yi çıkarıp takın, BIOS pilini sökerek sıfırlayın. Ardından tekrardan deneyin.

BIOS güncellemeden SSD çalışıyor ise güncelledikten bozulacağı sanmam. SSD'yi çıkarıp takın, BIOS pilini sökerek sıfırlayın. Ardından tekrardan deneyin.
SSD alt slota takılı, üst slota taksam düzelir diye düşünüyorum, ASUS forumlarında okudum hocam. SSD'yi çıkarıp takmak kolay mı? Montaj işinden hiç anlamıyorum.

image-1763853007089.webp

Hocam oradaki kelepçeyi kendinize doğru çıkın, ardından SSD'yi sağ sol yaparak direkt çıkar. Ardından tekrar takın, zor değil. Taktıktan sonra BIOS pilini sökün, 30-40 saniye bekleyin. Takıp ardından çalıştırın. Meraktan soruyorum, Windows kurulu mu?

Hocam oradaki kelepçeyi kendinize doğru çıkın, ardından SSD'yi sağ sol yaparak direkt çıkar. Ardından tekrar takın, zor değil. Taktıktan sonra BIOS pilini sökün, 30-40 saniye bekleyin. Takıp ardından çalıştırın. Meraktan soruyorum, Windows kurulu mu?
Kurulu hocam, 2-3 aydır sorunsuz kullanıyordum... BIOS pilini bulamadım ama nedense.