Uğur Altun

Uzman
Yer
İstanbul
Görsel olarak paylaşılan listede alınabilecek sadece depolama için kullanılacak hangi M.2 SSD'yi tavsiye edersiniz?

Anakart: ASUS PRIME B650M-R
İşlemci: 7500F

Adsız.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Samsung 9900 Pro Heatsink modeli listende yok ama onu da öneririm. Yazılımı olsun, performans olsun çok başarılı bir SSD. Serin de çalışıyor. Crucial'den geçtim bende bu modele, memnunum.

Dosya Ekleri

• 61K5y8-9-uL._AC_UF1000,1000_QL80_.webp
    61K5y8-9-uL._AC_UF1000,1000_QL80_.webp
    18,8 KB · Görüntüleme: 46
Gamegaraj listesi galiba. Sistemin bağlantısı var mı?
İşletim sistemi için başka bir SSD'mi tercih ettiniz?

Depolama için açıkcası Gen3 SSD'de tercih edilebilir. Yani Crucial alıp da geçebilirsiniz. Veya Gen4 slotlarından faydalanayım diyorsanız Twinmos CoreX alın. Onun dışına bu listede daha fazla para vermeye gerek olduğunu düşünmüyorum. Renegade stoklarında olsa öneriridim. Diğer Kingston NV3 açıkcası hızı için o fiyat farkına vermeye gerek yok. DRAM'i de yok diye biliyorum. Gerçi bu listede DRAM'li model var mı emin olamadım. Varsa da 2000 ₺ olanlardan biridir ve o farkları vermeye değmez. Şimdilik sistemi böyle alın, ileride daha kaliteli M2 SSD alırsınız. DRAM'de açıkcası depolama için şart değil.

2025-04-07_12-33.webp

Galiba anakartın M2 soğutucusu yok. Şu tarz bir SSD soğutucu da alırsan iyi olur.

Son düzenleme:
Gamegaraj listesi galiba. Sistemin bağlantısı var mı?
İşletim sistemi için başka bir SSD'mi tercih ettiniz?

Depolama için açıkcası Gen3 SSD'de tercih edilebilir. Yani Crucial alıp da geçebilirsiniz. Veya Gen4 slotlarından faydalanayım diyorsanız Twinmos CoreX alın. Onun dışına bu listede daha fazla para vermeye gerek olduğunu düşünmüyorum. Renegade stoklarında olsa öneriridim. Diğer Kingston NV3 açıkcası hızı için o fiyat farkına vermeye gerek yok. DRAM'i de yok diye biliyorum. Gerçi bu listede DRAM'li model var mı emin olamadım. Varsa da 2000 ₺ olanlardan biridir ve o farkları vermeye değmez. Şimdilik sistemi böyle alın, ileride daha kaliteli M2 SSD alırsınız. DRAM'de açıkcası depolama için şart değil.

Eki Görüntüle 138682

Galiba anakartın M2 soğutucusu yok. Şu tarz bir SSD soğutucu da alırsan iyi olur.
Elimde 250gb gen3 m2 ssd var onu işletim sistemi için kullanacağım. Depolama için tavsiye ettiğiniz ssdyi alacağım. Sistem şu şekilde 30000₺ geliyor.

Dosya Ekleri

• IMG_5160.webp
    IMG_5160.webp
    54,3 KB · Görüntüleme: 39
Güzelmiş güle güle kullanın. Depolama için Twinmos yeterli olacaktır.

Şöyle bir göz attım. Bellek kısmında bence 16 GB olarak alıp, farklı bir 2x16 GB 6000 Mhz CL30 bir kit alınabilir.

Mesela bağlantıdaki ürünün anakartı değiştirilip alınabilir. Kasa da hoş duruyor.

2025-04-07_13-01.webp

İleride 250 GB yerine DRAM olan güzel bir 1 TB veya 2 TB model almanızı ayrıca öneririm.

Son düzenleme:
Seçeneklerdeki tüm SSD'ler DRAM'siz. TwinMOS pek tavsiye edeceğim bir marka değil şahsen. Resmi siteleri yeterince profesyonel değil, bazı diskler hakkında da doğru bilgi vermemişler. Bunun yanı sıra yazılım desteğinin olmaması da bir eksi denebilir. Donanımsal olarak bakarsak Innogrit IG5220 veya Realtek RTS5772DL kontrolcü ile gelebilir. NAND konusunda bir kesinlik yok, internette pek incelemesi bulunmuyor.

Kingston NV3'ün TLC NAND'lı sürümleri de var ancak denk gelir mi emin değilim, temel olarak QLC NAND ile geliyor. Marka güvenilirliğinden ötürü Kingston'ı tercih ederdim.

Arkadaş çok güzel özetlemiş. Tam olarak bende bunu yazacaktım. Depolama için uzun ömürlü, DRAM'li olursa daha iyi olur. Samsung biraz da o yüzden önerdim aslında. DRAM ve yazılımı çok başarılı. Veri depolaması için bir tık kaliteli SSD'lere yönelebilirsin.