ASUS Prime B760M-Plus vs B760M-K

balistis

Uzman
Sistem topluyorum, bu 2 anakart arasında kaldım. Yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar. Kafama takılan kısım port ve kollektör sayıları farklı, hangisi daha fiyat performans olur sizce?
2x16 GB RAM, 4070 RTX ekran kartı ve i5 13. nesil işlemci takacağım.

ASUS Prime B760M-K 8000MHz (OC) DDR5: 5.460, 40 ₺
ASUS Prime B760M-Plus 7200MHz(OC) DDR5: 6.247, 69 ₺

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunun modelini ogrenebilir miyiz? Normalde bu kiyasta gonul B760M-Plus onermek ister ancak 2DPC oldugundan kullanacaginiz bellege gore stabilite konusunda sizi uzebilir. B760M-K ise 1DPC ancak cok daha kisik bir anakart oldugu belli.
i5 13. nesil işlemci takacağım.
Her seye ek olarak, ne olur bunu almayin. Yol yakinken donun, paraniz su anki haliyle LGA 1700'e akitilacak kadar degersiz degildir.

Bunun modelini ogrenebilir miyiz?
Corsair Vengeance RGB 32GB (2x16GB) 6000MHz CL36. Evet plus daha kapasiteli duruyor ama olabildiğince bütçe bir kasa kurmaya çalışıyorum o yüzden olabildiğince kıstım.

Benim de içimde çok sinmedi ama sistemi anakart-ekran kartı üzerine kurmaya çalıştım. İşlemcilerde de modeller arası ücret farklı çok olduğu için işimi görecek kadar kısmak istedim. İşlemciyi 4-5 sene sonra sisteme yakışır şekilde yükseltmek gibi bir planım var

Corsair Vengeance RGB 32GB (2x16GB) 6000MHz CL36.
Sorun cikarmayacaktir. Cok asiri derecede hizli bir bellek degil, tam ortada.
Evet Plus daha kapasiteli duruyor ama olabildiğince bütçe bir kasa kurmaya çalışıyorum o yüzden olabildiğince kıstım.
2 slot bir anakart olmasi ileride size sorun yapmayacaksa sorun cikarmaz B760M-K almaniz da ancak VRM konusunda emin degilim. 13600K aslinda ayni nesilden i7 ve i9 parcalara kiyasla o kadar da guc cekmiyor ancak yine de cekebildigi guc az degil. O kadar da kirpmaya gerek yok, CPU'yu limitleme olasiligi var.

Ben yerinizde olsam Plus alirdim zira aldiginiz bellekler o kadar da hizli degil, stabilite konusunda sorun yapmamasi gerek.
İşlemciyi 4-5 sene sonra sisteme yakışır şekilde yükseltmek gibi bir planım var.
LGA 1700'nin daha su anda bile alinabilirligi ve omru yokken, 4-5 seneye antik tarihi eser olur o soket. 15. nesil islemciler baska sokete cikacagindan dolayi muhtemel yukseltme olanaginiz yok gibi bir sey. Raptor Lake bir islemci almayi planliyorsunuz, ondan daha yeni olan nesil de zaten o nesil ile mimari olarak temelde ayni. 14. nesil CPU'lar yeni bir mimaride degiller, yine Raptor Lake mimarisinden onlar da.

Ozellikle de bu bakis acisi ile LGA 1700 almaniz cok sacma olur. AMD, AM5'e 2027'ye kadar destek verecegini soyledi. O tarafa yonelmeniz cok daha mantikli olur. Hem LGA 1700 alip, ona bir de kendi kendine curuyen bir CPU takip, sonra basinizi agritmazsiniz.

AM5'e 2027'ye kadar destek verecegini soyledi
Haklısınız yeni çıkacak işlemcilerin soketlerini hesaba katmamıştım teşekkür ederim. AM5 soketli bir sistem şu an alıp ileride geliştirmek için daha uygun duruyor. Teşekkür ederim tavsiyeniz için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…