loewry

Becerikli
7–8.000 TL arası AM5 anakart bakıyorum. Bu bütçeye ASUS Prime B850M-K var ama çoğu kişi B850’nin giriş seviyesi olduğunu söylüyor ve alınmaz diyor. Gigabyte B850 Eagle modeline de bakıyorum, fakat genelde ASUS TUF B850 öneriliyor. Aradaki fiyat farkını vermeye değer mi? Normalde TUF model bütçemi aşıyor, yaklaşık 10.000 TL.

Son düzenleyen: Moderatör:
B850 istiyorum ileriye dönük olsun diye.

B850 olunca ileriye dönük nasıl oluyor? AM5 platformunda çıkan bütün işlemcilerle B650 de uyumlu diğer AM5 anakartlar da uyumlu.
Kullandığın işlemci nedir?
İlla B850 alacağım diyorsan ASUS TUF olan alınır VRM soğutması iyiydi yanlış hatırlamıyorsam. Diğerleri hakkında bir bilgim yok.

B850 olunca ileriye dönük nasıl oluyor? AM5 platformunda çıkan bütün işlemcilerle B650 de uyumlu diğer AM5 anakartlar da uyumlu.
Kullandığın işlemci nedir?
İlla B850 alacağım diyorsan ASUS TUF olan alınır VRM soğutması iyiydi yanlış hatırlamıyorsam. Diğerleri hakkında bir bilgim yok.

PCI-e 5 desteği ve Ryzen 7 ve 9'lar için B850 öneriliyor diye söyledim. İşlemci Ryzen 7 9800X3D.

7–8.000 TL arası AM5 anakart bakıyorum. Bu bütçeye ASUS Prime B850M-K var ama çoğu kişi B850'nin giriş seviyesi olduğunu söylüyor ve alınmaz diyor. Gigabyte B850 Eagle modeline de bakıyorum, fakat genelde ASUS TUF B850 öneriliyor. Aradaki fiyat farkını vermeye değer mi? Normalde TUF model bütçemi aşıyor, yaklaşık 10.000 TL.

B850 şartsa hiçbiri.

@efebatiin önerdiği ankarttan faz sayısı olarak fazla, kolay montaj falan var, onun dışında B650 Gaming X AX v2'den bir farkı yok ama sizin seçtiklerinizden iyi.

Bu anakartların hepsi işinizi görür orada sıkıntı yok, A620 anakartla 9800X3D kullanılıyor, ihtiyacınızı karşılayacak uygun bir model seçin kalan parayı diğer donanımlara ayırın.

Siz 10 bin tl civarında anakart seçtiğiniz için onu önerdim, yoksa b650 olan fazlasıyla yeterli.