Ardowskii

Başarılı
Selam bu iki anakart arasında hangisi tercih etmelıyım Gigabyte aklıma bir tık daha yattı gıbı fıyat performans açısından.
Önerilerinizi bekliyorum.

Selam bu iki anakart arasında hangisi tercih etmelıyım Gigabyte aklıma bir tık daha yattı gıbı fıyat performans açısından.
Önerilerinizi bekliyorum.

MSI anakart önermiyorlar BIOS sorunları yüzünden.

Ben Prime'ı 2DPC sanıyordum. 1DPC ise Force alınmasının hiçbir anlamı yok ki?

B850M-K ve B850M-Force; 2 tane RAM slotu olduğu için 1DPC olarak geçer, bu iki model özellikle manuel Tweak için uygun, BIOS menüsü diğerlerine göre biraz daha fazla ayar sunuyor. B650M-R ve M-K hariç, bu modellerle de manuel Tweak yapılabilir ama, B850M-K'ya göre kısıtlı olur. MSI de Pro ve Tomahawk modelleri zaten BIOS tarafında stabil değil, sistemi boot etmeyenleri burada gördün.

1DPC de RAM ile işlemci arasındaki veri yolu daha kısa temiz olur. 4 slotlu anakartlardaki stub durumu var, kullanılmayan o 2 slot kullanılan 2 slotun sinyalini etkiler, 1DPC burada faydalı oluyor. Üst seviye modeller de biraz daha farklı. AM4 ve Intel tarafında da durum farklı. AM5 biraz hassas @SHERLOCKED 4 slotlu anakarta da 2 RAM takınca 1 DPC oluyor ama, fazladan slot ve veri yolu var, m Force da yok. 4 slota 4 RAM taktığında zaten, frekans mecbur düşüyor, yükseltirsen boot etme problemi başlıyor, manuel Tweak yapsan bile stabil olan frekansı bulmak gerekli, yine düşük kalacak.

Son düzenleme:
B850M-K ve B850M-Force; 2 tane RAM slotu olduğu için 1DPC olarak geçer, bu iki model özellikle manuel Tweak için uygun, BIOS menüsü diğerlerine göre biraz daha fazla ayar sunuyor. B650M-R ve M-K hariç, bu modellerle de manuel Tweak yapılabilir ama, B850M-K'ya göre kısıtlı olur. MSI de Pro ve Tomahawk modelleri zaten BIOS tarafında stabil değil, sistemi boot etmeyenleri burada gördün.

1DPC de RAM ile işlemci arasındaki veri yolu daha kısa temiz olur. 4 slotlu anakartlardaki stub durumu var, kullanılmayan o 2 slot kullanılan 2 slotun sinyalini etkiler, 1DPC burada faydalı oluyor. Üst seviye modeller de biraz daha farklı. AM4 ve Intel tarafında da durum farklı. AM5 biraz hassas @SHERLOCKED

Yani bana forcemu onerıyorsunuz hocam en iyi fiyat performans anakartlardan biri anladıgımda 850 serileri arasında.